Вести

, ,

Веб новинарска пракса за Академско село

Академско село је пројекат одрживог развоја који је оформила група српских донатора из Сједињених држава у сарадњи са Фондацијом Ана и Владе Дивац, како би економски оснажили српска села и подстакли младе да остану или да се врате у села и искористе локалне ресурсе на креативан и савремен начин.

Ако си по природи радознала особа и не плаши те да се упустиш у новинарску авантуру и желиш да својим радом помажеш онима којима је потребно, ми ти нудимо прилику да се усавршаваш у области веб новинарства на позицији Junior content writter два месеца.

Активности твоје двомесечне праксе

Пишеш веб текстове о људима са села, јер ти знаш да они иза себе остављају неопипљиви траг: анегдоте, мудре мисли и закључке, а ти их бележиш интервјуом и емотивном причом. Твоји текстови су доступни свима, зато заједно радимо на томе да буду атрактивни и професионални. Важно је да су то твоји оригинални текстови.

Развијаш социјалне вештине тако што упознајеш и тумачиш људе одржавајући контакт са њима.

Истражујеш о најновијим трендовима веб новинарства (где спадају и друштвене мреже) и трудиш се да пронађеш најбољи начин како да их примениш у писању, а вероватно имаш и прилику да са нама радиш на иновацијама и учествујеш у креативним одлукама.

Завршаваш текстове у одређеном временском року и ефикасно организујеш своје време.

Путујеш кроз Србију о плаћеном трошку и упознајеш праве домаћине.

● Причаш, пишеш и преводиш на енглески језик.

● Ти си део великог пројекта од почетка, с опцијом да предлажеш и реализујеш своје иновације.

Уколико ти ово звучи привлачно, пријави се и пошаљи нам своје текстове и CV на igor.radovic@divac.com до 1.6.2020. и закорачи у авантуру веб новинарства.

Знамо да тек почињеш да попуњаваш свој CV, зато ћемо најпре на основу твојих текстова закључити да ли се поклапамо. Ако немаш спреман текст пошаљи нам нови (до 500 речи, слободна тема).

Награда
Спремили смо награду за најбољег веб новинара у вредности од 7.500 рсд.

Академско село – веб новинарска пракса

Related Posts