Вести

,

Округли сто „Положај жена на тржишту рада“

Задовољство нам је да вас позовемо на округли сто „Положај жена на тржишту рада“ који ће се одржати у петак 10. марта у 17h у слушаоници 6 на Факултету политичких наука. Организатор трибинe je Мрежа алумнисткиња Академије дијалога за младе жене уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији.

Панелиста и панелисткиње ће бити:

  1. Весна Бајић, Уједињени грански синдикати Независност
  2. Зорана Антонијевић, Мисија ОЕБС-а у Србији
  3. Јован Протић, Међународна организација рада
  4. Сања Ћопић, Виктимолошко друштво Србије

Трибину ће модерирати Миљана Пејић, представница Мреже алумнисткиња Академије дијалога за младе жене

Повод за трибину је обележавање Међународног дана жена. Његова симболика везује се за почетке индустријализације и организовања америчких радница у синдикате, када је 15 000 жена марширало Њујорком тражећи краће радно време, боље плате и право гласа. На поменутом догађају дискутоваће се о томе у каквом су положају жене данас на тржишту рада, каква су њихова права, које институције их штите и какав је положај двоструко маргинализованих припадница мањинских група.

Позивамо све заинтересоване да се придруже и узму учешће у догађају.

**

Мрежа алумнисткиња Академија дијалога окупља младе жене из Београда и Приштине са циљем оснаживања дијалога између две заједнице. Академија је део Иницијативе „Следите нас“, коју чине истакнуте политичарке и активисткиње из Београда и Приштине. Иницијатор и фасилитатор Академије и Иницијативе је Организација за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС).