Вести

, , , ,

Приступ е-пошти и другим електронским услугама из пакета Офис 365 за студенте ФПН

Приступ е-пошти и другим електронским услугама из пакета Офис 365 за студенте ФПН

Сви студенти Факултета политичких наука могу користити факултетске адресе е-поште (@student.fpn.bg.ac.rs) и имају приступ мрежним апликацијама у оквиру Мајкрософтовог образовног пакета Офис 365. Доступне су мрежне верзије Мајкрософтових офис програма као и друге мрежне апликације, те посебне верзије Скајпа и Линка намењене комуникацији унутар факултетског домена. За складиштење фајлова доступан је неограничен простор, а за поштанско сандуче расположиво је 50 гигабајта простора за сваког корисника. Молимо студенте да за комуникацију са наставницима и сарадницима Факултета политичких наука користе факултетску електронску пошту. На ову адресу стизаће и сва важна обавештења са портала Е-студент, као и обавештења која упућују наставници и сарадници.

Активирање услуге

Свим услугама из пакета Офис 365 можете приступити преко адресе https://portal.office.com или, уколико приступате директно електронској пошти, https://outlook.office.com. Корисничко име за приступ и адреса електронске поште истоветни су корисничком имену којим приступате
е-студенту (student.fpn.bg.ac.rs). При пријављивању потребно је унети пуно корисничко име, односно пуну адресу која укључује и @student.fpn.bg.ac.rs (на пример petrov004917@student.fpn.bg.ac.rs). Лозинка за први приступ је FpnЈМБГстудента, на пример Fpn1205983710063 („F“ је велико) и потребно ју је променити је при првом пријављивању на систем. Уколико имате потешкоћа са приступом или коришћењем неке од услуга, молимо Вас да се обратите Рачунарском центру ФПН (racunarski.centar@fpn.bg.ac.rs).

Студенти који немају јединствени матични број грађана уносе број пасоша као лозинку за прво пријављивање (Fpnбројпасоша), а студенти који до сада нису приступали Е-студенту треба пре коришћења факултетске електронске поште и других услуга да се обрате служби за наставу и студентска питања, па да потом контактирају Рачунарски центар Факултета (racunarski.centar@fpn.bg.ac.rs).

Related Posts