Časopis Politikolog

unnamed

Časopis Politikolog je zvanični časopis studenata Fakulteta političkih nauka. Politikolog izveštava o društvenim, političkim, kulturnim, sportskim i drugim temama koje su zanimljive studentima, poštujući pravila informativnih i drugih novinarskih žanrova u periodičnoj štampi.

Prvi broj je izašao školske 1968/1969. godine, a osnivači su bili tadašnji profesori novinarstva, tj. osnivači studija Novinarstva i komunikologije na FPN-u, tada jedinih studija za medije na Balkanu. Kada su studenti FPN-a formirali redakciju, profesori su im prepustili uređivačku samostalnost, koju Politikolog ima i danas. Od te revolucionarne ’68. godine, Politikolog izlazi u kontinuitetu i to ga čini najstarijim studentskim glasilom čija redakcija se nikada nije ugasila. Sa manjim ili većim teškoćama u radu, Politikolog i danas pokriva ključne događaje u Srbiji i svetu.

Osnivanjem Centra za medije na FPN-u 2003. godine, časopis Politikolog je postao deo njegovog Medijsko-produkcionog odseka, kojim rukovodi prof. dr Rade Veljanovski. Za mentorski rad sa redakcijom Politikologa zadužena je asist. MA Lidija Mirkov.

Arhiva

Časopis Politikolog na društvenim mrežama:

Fejsbuk

Instagram