Unija studenata socijalnog rada

Unija studenata socijalnog rada (USSR) je nevladina studentska organizacija koja svoje postojanje beleži od 2002. godine. Organizacija se bavi aktuelnim problemima iz oblasti socijalne politike i socijalnog rada, ali i temama iz polja kulture i društva.

Ova organizacija studentima pruža mogućnost bavljenja volonterskim radom u mnogobrojnim ustanovama i institucijama socijalne zaštite, te tako studenti stiču praktična znanja. Pored toga, USSR ima otvorenu saradnju sa nevladinim organizacijama kao što su „Daj mi ruku”, „Stariji brat, starija sestra”, „Autonomni ženski centar”, „Dečje srce”, „Nurdor”, „Norbs”, „GriG”, „Adra”, „Atina”, „Astra” i druge.

USSR je do sada učestvovao u mnogim projektima kao što su „Podrška u učenju” u okviru koga su pomagali mališanima romske nacionalnosti da savladaju poteškoće koje im se nameću prilikom učenja, projektu organizacije „IAN” koji je obuhvatao pomoć ljudima koji su otišli iz Srbije, a potom su vraćeni nazad iz različitih razloga, te sada u našoj državi nemaju osnovne uslove za život i drugi projekti.

Pored toga, sa drugim studentskim organizacijama uspešno realizuju humanitarne akcije poput „Osmeh za Kosmet”, „Čepom do osmeha” i druge.

Pored širokog spektra koji nudi USSR, članovi USSR-a su već šest godina redovni učesnici Regionalnih kongresa studenata socijalnog rada, a 2016. čast održanja Kongresa je pripala upravo našem gradu. Na IV Regionalnom kongresu je učestvovalo osam univerziteta iz regiona (Podgorica, Sarajevo, Mostar, Banja Luka, Zagreb, Skoplje, Ljubljana i Beograd) i to 44 učesnika, a cilj je bio da se studenti upoznaju sa aktuelnim problemima u svojim zemljama, kao i način na koji svaka od njih uspeva da se izbori sa istim.

USSR je 2019. godine sprovela i istraživanje na temu „Javna percepcija profesije socijalnog rada u Srbiji”, koje je predstavila iste godine na „Susretima socijalnih radnika”. Zbog zapanjujućih rezultata ovog istraživanja, koji govore da mnogi ljudi u Srbiji ni ne znaju šta je socijalni radnik, javila se jedna nova misija organizacije – podizanje svesti o važnosti profesije socijalnog rada.

Trenutno rukovodstvo čine:

 • predsednica Sofija Nedeljković, studentkinja treće godine smera za socijalnu politiku o socijalni rad;
 • potpredsednik Aleksandar Tasić, student treće godine smera za socijalnu politiku o socijalni rad;
 • sekretar Jovana Jakovljević, studentkinja druge godine smera za socijalnu politiku o socijalni rad;
 • blagajnik Violeta Milekić, studentkinja druge godine smera za socijalnu politiku o socijalni rad.

Upravni odbor čine:

 • Sofija Nedeljković, studentkinja treće godine smera za socijalnu politiku o socijalni rad;
 • Aleksandar Tasić, student treće godine smera za socijalnu politiku o socijalni rad;
 • Jovana Jakovljević, studentkinja druge godine smera za socijalnu politiku o socijalni rad;
 • Dejana Radulov, studentkinja treće godine smera za socijalnu politiku o socijalni rad;
 • Jovana Grujić, studentkinja treće godine smera za socijalnu politiku o socijalni rad.

Nadzorni odbor čine:

 • Svetlana Kuzmanović, studentkinja druge godine smera za socijalnu politiku o socijalni rad;
 • Đurđina Cvetinović, studentkinja treće godine smera za socijalnu politiku o socijalni rad;
 • Teodora Baškalo, studentkinja treće godine smera za socijalnu politiku o socijalni rad.

Kontakti:

Sajt prezentacija

Fejsbuk

Instagram

Mejl adresa: ussrfpn@gmail.com