Вести

,

Посета делегације Хришћанско-демократске уније Немачке на предмету Упоредна политика

У оквиру предмета Упоредна политика, делегацију Хришћанско-демократске уније Немачке (CDU), угостио је асистент Стефан Сурлић на Факултету политичких наука. Асистент Сурлић је упознао представнике CDU, који се тематски баве простором Источне и Југоисточне Европе, са Факултетом, силабусом предмета Упоредна политика, могућностима регионалне академске сарадње, као и каријерним путевима којима студенти ФПН-а уобичајено полазе.

Представници делегације CDU су разговарали и са студентима који похађају овај предмет и разменили мишљења о процесу приступања Србије ЕУ, конкретно о предностима европских интеграција, али и актуелним препрекама које стоје на том путу. Посебан акценат био је на актуелном процесу дијалога између Београда и Приштине, уз анализу могућих модела трајне нормализације односа.

Студенте је, с друге стране, интересовао партијски систем Немачке, као и стратешке политике CDU које су предмет унутарстраначких дебата. Разговарали су и о различитим перспективама немачко-руских односа, српско-руских односа, мањинских права и о моделима унапређења регионалних односа на Балкану.


Related Posts