Вести

, ,

Предавање Дејвида Ангера и Дејвида Елвуда са Универзитета Џонс Хопкинс

Поштоване колегинице и колеге,

Институт за политичке студије Вас са задовољством позива да 25. октобра 2018. године од 17 часова, на Факултету политичких наука (Јове Илића 165, Београд), присуствујете панелу о савременим међународним односима, на коме ће говорити Дејвид Ангер и Дејвид Елвуд, професори Школе за напредне међународне студије Универзитета Џонс Хопкинс у Болоњи, Италија. Теме панела су следеће:

– David C. Unger: ‘What Happened to America? A Foreigner’s Guide to Donald Trump’

– David W. Ellwood: ‘Brexit: Views Today from England, Scotland and Northern Ireland’

У оквиру панела, професори ће укратко представити своју матичну установу и упознати присутне са наставним програмима и могућностима за стипендирање које нуди Универзитет Џонс Хопкинс. У том смислу, посебно охрабрујемо присуство студената мастер студија, као и завршних година основних студија са факултета друштвених наука у Републици Србији.

Догађај се одвија у склопу активности којима Институт за политичке студије обележава 50 година рада и постојања. Радни језик панела је енглески.

Дејвид Ангер је ванредни професор америчке спољне политике на Универзитету Џонс Хопкинс у Болоњи. Такође је истраживач сарадник на Школи за оријенталне и афричке студије Лондонског Универзитета, један од уредника часописа “Survival“ у издању Међународног института за стратешке студије из Лондона, и члан Савета за спољне послове. Био је дугогодишњи спољнополитички уредник Њујорк Тајмса. Аутор је великог броја чланака, као и монографије “The Emergency State: How to End America’s Obsessive Quest for National Security and Reclaim our Democracy” (Penguin Press, 2012).

Дејвид Елвуд је виши ванредни професор европских и евроазијских студија на Универзитету Џонс Хопкинс у Болоњи. Некадашњи је професор савремене међународне историје на Болоњском универзитету, научни сарадник Америчког института Родермир на Оксфордском Универзитету, и председник Међународног удружења за медије и историју 1999-2004. Аутор је великог броја чланака и неколико књига, међу којима је последња “The Shock of America: Europe and the Challenge of the Century” (Oxford University Press, 2012).

Related Posts