Вести

,

Конкурс за истраживачке радове на тему ЕУ и европских интеграција Републике Србије

Поштоване колегинице и колеге,

Кровна организација младих Србије позива студент/киње, дипломце/ке и младе истраживаче/ице да се пријаве на конкурс за истраживачке радове на тему Европске уније и европских интеграција Републике Србије.

Комисија коју ће формирати Кровна организација младих Србије ће изабрати најбољих 10 радова и објавити их као зборник радова у електронском формату чиме заинтересовани кандидати/киње имају могућност да објаве свој рад у зборнику који ће бити каталогизован и имати међународни број публикације.

КОМС ће три најбоља рада наградити и новчано: 25 000 рсд за прво место, 15 000 рсд за друго место и 10 000 рсд за треће место.

КОМС жели да подстакне студенте/киње и младе истраживаче/ице да се кроз истраживање упуте у функционисање Европске уније, њених институција, у процес европских интеграција и докле је стигла Србија у процесу приступања Европској унији. Теме радова су потпуно отворене и истраживач/ица може да обради било коју тему која има везе са ЕУ. Тему није потребно пријављивати.

На овај начин желимо да подстакнемо младе да се истраживачки баве темом европских интеграција и да буду пример другим младима да се упознају са вредностима и праксама Европске уније. Овај конкурс за истраживачке радове је подстицај свим младима да објаве свој први научни рад, али и прилика за све младе истраживаче који се баве ЕУ и европским интеграцијама да објаве своје радове. Могуће је слати и коауторске радове (до 3 аутора/ке). Истраживачи/це могу да шаљу оригиналне научне радове, прегледне радове и осврте. Свакако позивамо истраживаче/ице да пишу истраживачке радове, односно да радове проблематизују, поставе истраживачко питање и хипотезу и развију аргументацију.

Конкурс је отворен до 31. марта 2019. године до 23:59. За пријаву на конкурс потребно је послати ЦВ са списком објављених радова (уколико их имате) и рад на е-маил адресу: office@koms.rs

Упутство о садржају рада можете пронаћи на следећем линку: http://koms.rs/vesti/objavljujemo-radove-konkurs-za-istrazivacke-radove-na-temu-eu-evropskih-integracija-republike-srbije/

Текст конкурса у ПДФ-у:

Конкурс-истраживачки-радови

Related Posts