Вести

,

Представљање публикација „Европа за мене“ и „ЕУ Појмовник“ и дебата: Европска интеграција Србије 10 година након подношења захтева за чланство

Поштовани/а,

Факултет политичких наука и Европски покрет у Србији имају изузетно задовољство да Вас позову на представљање публикација „Европа за мене“ и „ЕУ Појмовник“, које ће бити организовано у четвртак, 28. марта 2019. године, у Амфитеатру Факултета политичких наука (Јове Илића 165), са почетком у 10:30 часова.

Овим поводом биће организована дебата под називом „Европска интеграција Србије 10 година након подношења захтева за чланство“ у којој ће учествовати:

  • Проф. др Драган Р. Симић, декан Факултета политичких наука,
  • Њ.Е. Сем Фабрици, амбасадор и шеф Делегације Европске уније у Србији,
  • Сузана Грубјешић, генерална секретарка Европског покрета у Србији.

Дебату ће модерирати професор др Дејан Миленковић, продекан Факултета политичких наука, а учесници ће имати прилику да постављају питања учесницима и добију примерке књига. Језик дебате је енглески.

Уверени смо да ће Ваше учешће допринети квалитету дебате и надамо се Вашем позитивном одговору. Молимо Вас да пријаву упутите најкасније до 26. марта, ПР служби Факултета на d.justic13@gmail.com.

С поштовањем,

Факултет политичких наука и Европски покрет у Србији

 

ЕВРОПА ЗА МЕНЕ је зборник радова насталих након дебата организованих у оквиру пројекта Европа за мене, на теме од значаја за грађане Србије у процесу европске интеграције. Зборник садржи 59 текстова стручних аутора, професора Београдског и других универзитета, истакнутих експерата и истраживача у више од 15 области друштвеног живота. Намењен је студентима, истраживачима и свима заинтересованима за процес приступања Србије Европској унији и ефекте реформи. Текстови у овој публикацији настали су уз финансијску подршку Европске уније.

ЕУ ПОЈМОВНИК представља јединствени ресурс за темељније информисање о Европској унији, разумевање институција и политика ЕУ, историјским личностима, политикама и трендовима развоја, европским тековинама као и односа између ЕУ и Србије у оквиру преговарачког процеса. Појмовник садржи 251 појам и термин, а аутори су стручњаци из Србије који су вредно радили на њему скоро 2 године. Намењен је студентима, научним радницима, државним службеницима и новинарима, као и свим грађанима заинтересованим за европске интеграције и функционисање ЕУ, а доступан је у штампаној и електронској верзији.

Related Posts