Вести

Додељени сертификати полазницима Академије за политичку едукацију

Сертификати полазницама и полазницима Академије за политичку едукацију, у оквиру програма „Популарна демократија”, коју су заједнички реализовали Вестминистерска фондација за демократију и Факултет политичких наука, свечано су додељени на Факултету.

Сертификате су студентима доделили председник управног одбора Вестминстерске фондације за демократију Ричард Грејем, регионални директор Фондације за западни Балкан Емил Атанасовски, представница Фондације за Србију Жељка Пантелић и продекан за основне студије Факултета политичких наука проф. др Дарко Надић.

Ричард Грејем истакао је да млади треба да буду упознати са функционисањем демократских процеса, јер је важно изабрати квалитетне људе који ће на најбољи начин водити државу ка бољој будућности. Жељка Пантелић додала је да знање ученика средњих школа о демократским процесима није на завидном нивоу, стога сматра да је неопходна будућа сарадња и даља едукација средњошколаца у овој области.

Полазницима Академије се обратио проф. др Дарко Надић истичући да је важно учити о демократији, те, на основу стечених знања, другима представити њене процесе и предности. „Велика је част што ћете, као већ оформљене личности, бити у могућности да преносите своја знања о демократији млађима од вас”, подвукао је Надић.

Емил Атанасовскизакључио је да демократија треба континуирано да се развија, јер ако постоји плурализам, не значи да постоји и демократија, а на томе треба да раде највише они који се баве политичким наукама.

Подсећамо да је међусобна сарадња на програму „Популарна демократија“ успостављена између Факултета политичких наука Универзитета у Београду (ФПН) и Вестминстерске фондације за демократију (ВФД) у фебруару 2019. године. Неке од активности које су се спроводиле у оквиру сарадње су заједнички развој курикулума за Академију политичке едукације, едукација студената ФПН-а кроз Академију политичке едукације, на којој су се студенти обучавали да преносе знање средњошколцима, а након тога и спроводили едукативне радионице у средњим школама широм Србије.

 

Related Posts