Вести

Завршена годишња међународна конференција Сабор политиколога 2019: Сукоби. Стабилност. Демократија?

На Факултету политичких наука је 28. и 29. септембра 2019. године одржан Сабор политиколога, годишња међународна конференција Удружења за политичке науке Србије. Конференцију заједнички организују Удружење за политичке науке Србије и Факултет политичких наука Универзитета у Београду у сарадњи са Балканским удружењем за политичке науке и уз финансијску подршку Фонда за отворено друштво.

Овогодишња тема конференције била је ,,Сукоби. Стабилност. Демократија?”. Током два дана, а у оквиру четрнаест ужих тематских панела, своја истраживања је представило више од 60 учесника и учесница из готово свих земаља Југоисточне Европе, Енглеске, Италије, Бразила, Пољске, Мађарске, са Кипра. Поред панела, првог дана конференције је одржан и округли сто Балканског удружења за политичке науке на тему миграција на Балкану, док је други дан Сабора политиколога завршен промоцијом књиге The Presidentialisation of Political Parties in the Western Balkans.

Представљена истраживања, инспиративне расправе и учешће публике учинили су и овогодишњи Сабор политиколога веома успешним и посећеним.


Related Posts