Вести

Успешно завршена друга фаза пројекта „ПЕРОМ Србије и Хрватске“

Друга фаза пројекта „ПЕРОМ Србије и Хрватске“, која представља сарадњу Факултета политичких наука Универзитета у Београду и Факултета политичких знаности Свеучилишта у Загребу, одржана је од 13. до 19. октобра 2019. године у Загребу уз подршку Фондације др Зоран Ђинђић.

Млади политиколози из  Србије и Хрватске присуствовали су редовном извођењу наставе, као и тематским предавањима базираним на српско-хрватским односима осмишљеним као својеврсни вид дискусије и уочавање како сличности, тако и различитости између две земље. Трећи сегмент остварен је кроз интерактивне радионице у којима су студенти имали прилику да искажу своје идеје о учвршћивању сарадње две сродне високообразовне установе. Тако је загребачки део првог циклуса пројекта ПЕРОМ резултирао ентузијазмом за даљу сарадњу и замислима које ће учесници пренети управама ФПН-а и ФПЗГ-а.

„ПЕРОМ 2020″ очекује се у марту 2020. године.

Да подсетимо, пројекат „ПЕРОМ Србије и Хрватске“ окупио је младе политикологе на програму обостране размене у трајању од недељу дана. Студенткиње и студенти Факултета политичких знаности Свеучилишта у Загребу боравили су у Београду од 10. до 18. марта 2019. године и у том периоду присуствовали редовним предавањима и часовима вежби, као и специјално организованим тематским предавањима. Сврха пројекта је упознавање образовних система, начина вредновања активности и наставног плана и програма, као и целокупног факултетског живота.

Related Posts