Вести

Одржано предавање Јасне Ђуровић на тему „Друштвено одговорна репортажа”

Гошћа Факултета политичких наука била је уважена новинарка и ауторка емисије „Експлозив” на телевизији Прва, Јасна Ђуровић, која је одржала предавање на тему „Друштвено ангажована репортажа”, у оквиру редовног предавања професора др Веселина Кљајића на предмету Новинарство у штампи.

Као ауторка и новинарка емисије „Експлозив”, скоро читаву деценију Јасна Ђуровић скреће пажњу јавности на заборављене и друштвено занемарене појединце, групе и проблеме са којима се ти људи суочавају.

Јасна Ђуровић истакла је са којим се све изазовима сусрела током своје каријере. „У новинарству је најбитније да у свему што радите будете озбиљни, образовани, али и да имате таленат и став, што сматрам да је најважније. У својој каријери, најпоноснија сам на два спашена дечија живота”, нагласила је новинарка Ђуровић.  Студенти су имали прилику да виде неке од истакнутих репортажа које је новинарка направила током свог рада, као и да добију одговоре на питања о недоумицама која постоје у новинарској професији.

Подсећамо да је Јасна Ђуровић добитница овогодишње награде за новинарску хуманост „Ђоко Вјештица” једногласном одлуком жирија Удружења новинара Србије, као и награде „Златна Ника” на 24. Интернационалном фестивалу у категорији за друштвено одговорну репортажу.

Related Posts