Вести

,

Позив на Другу школу америчких студија

Поводом обележавања 16 година постојања и рада Центра за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду, упућујемо позив свим заинтересованим студентима друштвених наука у Србији да се пријаве за учешће на Другој школи америчких студија која ће се одржати од 19. до 25. октобра 2020. године.

Услед епидемиолошке ситуације изазване вирусом Covid-19, све активности ће се одржати путем Zoom платформе.

У оквиру Школе, чије одржавање подржава Амбасада САД у Београду, биће организован низ предавања и радионица са циљем бољег разумевања америчке историје, политичког система, улоге САД у савременом међународном поретку, америчких избора и српско-америчких односа.

На предавањима и радионицама учествоваће водећи стручњаци у области америчких студија: Драган Р. Симић, Иван Вујачић, Љубинка Трговчевић, Сања Данковић Степановић, Радина Вучетић, Саша Мишић, Александар Милошевић, Стеван Недељковић, Милан Крстић, Марко Дашић и Драган Живојиновић.

Пријављивање се врши слањем кратке биографије и мотивационог писма на мејл адресу: centarsad2004@gmail.com најкасније до 15. октобра 2020. године у 23.59 часова. Примљени кандидати добиће обавештење најкасније до 17. октобра 2020. године.

Све додатне информације можете добити слањем мејла на zivojinovic75@yahoo.com или позивом на +38163/833-04-41.

Related Posts