Вести

,

Викенд менталног здравља

Викенд менталног здравља је једнодневни едукативни догађај, који ће се одржати у суботу, 17. октобра 2020. године, у просторијама Установе културе Стари град, у организацији Удружења Светски омладински талас.

Викенд менталног здравља је догађај едукативног карактера, који разноврсним активностима покушава да дотакне различите аспекте менталног здравља, али и да оснажи младе у саморефлексији, критичком мишљењу и осетљивости када је реч о овој тематици. На самом догађају млади ће имати прилику да учествују на неколико различитих интерактивних радионица, сазнају нешто ново на трибини и web-инару, али и да се одморе и послуже здравим пићем и грицкалицама у паузама између активности.

Ментално здравље није тематика само овог догађаја, већ и читавог рада наше организације за период 2020/21. године. Текућа година је период у ком смо били суочени са великом здравственом кризом на глобалном нивоу. Били смо никад отуђенији, а опет никад ближи једни другима, уједињени у покушају да очувамо међуљудску повезаност макар преко жице. Свакако, све ово значајно је утицало на наше ментално здравље. Баш зато, наш циљ је да пошаљемо поруку да је ментално здравље једнако важно као и физичко, да је то део обавезне хигијене и нешто што свако треба и заслужује да код себе негује.

Пажљивим избором модератора и говорника, 17. октобра 2020. године обраћамо се свим младима и позивамо их да заједно направимо корак напред – у личном и друштвеном развоју!

Више информација о самом догађају, тачној агенди, модераторима и учесницима, као и о начину пријављивања можете пронаћи на нашем Инстаграм профилу @sot_org .

Related Posts