Вести

,

Позив новинарима за учешће у пројекту Пулс Европе – медијске посете ЕУ

Пројекат „Пулс Европе – медијске посете ЕУ“ расписао је измењен позив за учешће, прилагођен раду у условима пандемије болести Covid-19, који се базира на онлајн активностима, због немогућности организовања путовања у земље ЕУ.

Позив је отворен за све медије у Србији – националне, регионалне и локалне, електронске, штампане и интернет медије – уз услов поштовања Етичког кодекса:

Кодекс новинара Србије

и професионалних и етичких стандарда. Новинари који желе да учествују треба да поднесу предлог теме коју би обрађивали у појединачној земљи ЕУ и њен кратак синопсис, као и да добију дозволу редакције/надлежног уредника за учествовање. Пројекат ће омогућити све техничке услове за одржавање Зоом састанака са саговорницима у иностранству, симултани превод, као и припремне састанке са домаћим експертима чија је експертиза неопходна за писање прилога/репортаже.

Новинари чији предлози буду прихваћени и који у овој фази буду учествовали аутоматски стичу право да током 2021. године учествују у медијској посети истој земљи ЕУ, како би урадили follow up свог прилога објављеног на основу онлајн активности.

Комплетан текст позива можете пронаћи на овом линку. Пријавни формулар доступан је овде.

Медијске посете земљама ЕУ биће организоване чим буду укинута ограничења за путовања уведена због пандемије Цовид-19 болести.

Пројекат „Пулс Европе – медијске посете ЕУ” почео је у фебруару 2020. и трајаће до августа 2022. године. Пројекат финансира Европска унија, а спроводи Гете институт у сарадњи са Независним удружењем новинара Србије и Центром за културну деконтаминацију.

Позив

Related Posts