Вести

,

Промоција часописа „Азијске свеске“

Scheduled Новости Трибине, конференције, скупови

Институт за азијске студије, чији је оснивач и директор професорка др Драгана Митровић, у сарадњи са Центром за студије Азије и Далеког истока Факултета политичких наука, одржаће промоцију новог броја свог часописа „Азијске свеске“ (Vol. 2, No. 1/2016).

Часопис „Азијске свеске“ има за циљ да посматра регион Азије „изнутра“, мерећи достигнућа, њену стварност и потенцијале азијским мерилима, полазећи од тамошње културе, традиције, интереса и потреба локалних заједница. Циљ јесте боље разумевање богатства њених облика политичког и економског уређења, различитих културних, етничких и верских идентитета народа који је насељавају, као и бројних механизама којима су државе и друштва Азије међусобно повезани у разноврсне облике сарадње – од трговинске, еколошке, културне, политичке и бројних других, све до безбедносне. Економски успони неких од највећих азијских држава, њихова све интензивнија сарадња, као и културни и политички утицај, мењају регионалне, али и глобалне институције, процесе, односе и начине чиме утичу на животе сваког од нас. Овакав приступ и програмско опредељење Уредништва се заснива на уверењу да је то најбољи начин за разумевање овог, по многим параметрима, најдинамичнијег светског региона. Више информација можете пронаћи на сајту Института за азијске студије www.ias.rs.

Промоција часописа ће се одржати у четвртак, 1. децембра, у 13 сати, у просторијама Факултета политичких наука (Професорска сала, V спрат).

Related Posts