Вести

,

Позив за VIII Студентску конференцију из теорије и филозофије права

Правни факултет Универзитета у Београду и Српско удружење за правну и социјалну филозофију (IVR Serbia) организују осму Студентску конференцију из теорије и филозофије права на тему ‚‚Право, политика и друштво у ванредним околностима”. Конференција ће се одржати 02. и 03. децембра 2021. године у Сали за конференције Правног факултета Универзитета у Београду.

Позивамо све заинтересоване студенте основних, мастер и докторских студија да до 1. септембра 2021. године пошаљу апстракте на мејл адресу eudaimonia@ius.bg.ac.rs. Позив за учешће упућен је и студентима истих или сродних факултета из Србије и иностранства.

Апстракти треба да садрже најмање 600, а највише 900 речи. Студенти су слободни да сами одаберу тему о којој ће писати, на српском или енглеском језику, држећи се оквира опште теме. Тема Конференције је широко постављена те се рад може бавити како теоријским тако и практичним питањима, попут: Сувереност и ванредно стање, Владавина права у ванредним околностима, Упоредноправна регулација ванредног стања, Ванредно стање у пракси ЕСЉП, Проблем граница власти у ванредном стању, Дерогација људских права у ванредном стању, Проблем процене ванредних околности и легитимност циља итд. Апстракт треба да садржи главну тезу која ће се у раду доказивати као и кратак приказ аргумената које ће аутор користити.

Уз апстракт, неопходно је доставити контакт податке ментора/супервизора (име, презиме, мејл адреса).

Списак излагача на осмој Студентској конференцији биће објављен 15. септембра 2021. године на сајту Правног факултета Универзитета у Београду. Излагачи ће бити у обавези да на исту адресу до 20. новембра 2021. године доставе радне верзије радова не краће од 8 страна, а коначне верзије до краја фебруара 2022. године. Радови подобни објављивању ће бити објављени у часопису за правну, политичку и социјалну теорију и филозофију – Eudaimonia.

О детаљима и додатним информацијама, предлозима могућих тема, као и о свим питањима у вези са Конференцијом и писањем апстракта, студенти се могу информисати на интернет страници Српског удружења за правну и социјалну филозофију (https://www.ivrserbia.org), фацебоок страници Конференције  (www.facebook.com/studkonf), или писати на мејл адресу Конференције (www.facebook.com/studkonf).

Related Posts