Вести

,

Конкурс за објављивање радова у VI броју стручног часописа ПОЛИТЕУМА

КОНКУРС ЗА OБЈАВЉИВАЊЕ РАДОВА

у шестом броју стручног часописа студената друштвено- хуманистичких наука и уметности

ПОЛИТЕУМА

Студентска организација Српски политички форум позива све заинтересоване студенте да пошаљу своје радове за шести број стручног часописа студената друштвено- хуманистичких наука и уметности Политеума. У овом часопису се објављују стручни студентски радови из свих дисциплина друштвено-хуманистичких наука и из теорије уметности, што значи да своје радове могу послати студенти основних и мастер студија из Републике Србије и региона који се убрајају у наведене категорије.

Конкурс је отворен до 1. октобра 2021. године. Аутор ће одмах након слања рада бити обавештен о приспећу рада и (не)испуњавању техничких услова конкурса. Радове слати на електронску адресу redakcija.spf@gmail.com, у Word документу.

Да би рад био примљен и послат рецензентима на разматрање, мора да испуни критеријуме наведене у Упутству за ауторе и да користи Правила навођења извора према АПА стилу (веома је важно детаљно прочитати и испунити упутства у супротном рад неће бити објављен).

Сваки рад који испуни критеријуме биће послат на независну рецензију и лектуру. Постоји могућност да рецензент прихвати објављивање рада само уз одређене препоруке измена или допуна које предочи у свом извештају. У том случају, рад ће бити објављен само ако аутор испоштује све препоруке рецензента (аутора ће о томе обавестити Редакција). Идентитет рецензената је непознат ауторима, а идентитет аутора је непознат рецензентима; тиме  се омогућава непристрасност у оцењивању.

Шести број часописа излази током зимског семестра 2021. године. Издавање часописа је омогућила фондација Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић и Факултет политичких наука Универзитета у Београду. За све додатне информације можете се обратити Редакцији Српског политичког форума на електронску адресу: redakcija.spf@gmail.com. Пратите информације и на нашим друштвеним мрежама инстаграм (@spf_fpn), фејсбук (@spffpn) и путем сајта www.casopispoliteuma.wordpress.com.

 

Наталија Пауновић

Главни и одговорн уредник

6. КОНКУРС ЗА OБЈАВЉИВАЊЕ РАДОВА

Упутство за ауторе

АПА стил навођења извора – правила

Related Posts