Вести

, ,

Конкурс за IX Регионалну школу политичке филозофије др Зоран Ђинђић

Фондација др Зоран Ђинђић у сарадњи са Факултетом политичких наука организује IX Регионалну школу политичке филозофије др Зоран Ђинђић. Школа ће се ове године бавити темом „Политике идентитета на Западном Балкану” и одржаће се у Београду од понедељка 25. октобра до четвртка, 28. октобра 2021. године.

Падом социјализма и успоном демократије на западном Балкану, дошло је и до буђења идентитета и различитих могућности за њихово представљање. Ипак, с једне стране, неки идентитети, попут националних, партијских, спортско-навијачких и других, држе хегемонију над јавном сфером, док други идентитети, попут етничких мањина, сексуалних идентитета, маргинализованих група по различитим основама, не само да немају јавни простор за афирмацију, већ су и дубоко потиснути у приватној сфери. Овогодишња школа се бави политика идентитета на западном Балкану, њиховом концептуализацијом, повезивањем с транзиционом правдом и практичним политикама око идентитетских питања.

Право учешћа у Регионалној школи политичке филозофије др Зоран Ђинђић имају студенти основних (друга, трећа и четврта година студија) и мастер студија из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Предност приликом селекције имаће млади који су друштвено ангажовани кроз рад на универзитету, институтима, синдикатима, невладином сектору или кроз политички активизам. У оквиру школе биће организована предавања и студијске посете. Радни језик школе је БХС.

Регионална Школа политичке филозофије др Зоран Ђинђић ће се одржати у складу са свим важећим епидемиолошким правилима и препорукама које важе на територији Републике Србије. Организатори задржавају право да промене формат одржавања школе у складу са епидемиолошком ситуацијом, о чему ће изабране полазнице и полазници бити благовремено обавештени.

Полазника ће укупно бити 20.

Трошкови превоза и смештаја за учеснике који нису из Београда биће покривени.

Пријава за учешће обухвата:

  • CV
  • мотивационо писмо од 250 до 400 речи;

Документацију је неопходно послати до уторка, 5. октобра 2021. до 17 часова на мејл адресу office@fondacija-djindjic.org.

За сва додатна питања можете писати на исту адресу.

Related Posts