Вести

Позив за учешће у иницијативи ‚‚Млади против насиља према женама и девојчицама”

UN Women у Србији те позива да будеш део иницијативе ‚‚Млади против насиља према женама и девојчицама” и постанеш лидер/лидерка промене у свом окружењу!

Иницијатива је настала у оквиру пројекта „Унапређење безбедности жена у Србији“ који спроводи Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена (УН Wомен) у Србији у сарадњи са Aмбасадом Краљевине Норвешке.

Шта раде лидери/лидерке промене у оквиру иницијативе „Млади против насиља“?

  • Постају део иницијативе „Млади против насиља“ до децембра 2022. године;
  • Координишу групом младих људи који ће у свом окружењу ширити свест и едуковати своје колеге/нице и пријатеље/ице о важности превенције и борбе против насиља над женама и девојчицама;
  • Присуствују уживо и онлајн састанцима у циљу дефинисања наредних активности Иницијативе;
  • Учествују у спровођењу активности у складу са циљем и мисијом Иницијативе;
  • Воде друштвене мреже иницијативе ,,Млади против насиља” осмишљавајући и постављајући релевантан садржај;
  • Присуствују онлајн/уживо догађајима које организује UN Women у Србији, а тичу се родно заснованог насиља.

Циљ иницијативе је подизање свести младих о насиљу према женама и девојчицама. Главни амбасадори иницијативе су глумац Андрија Милошевић и тенисерка Олга Даниловић.

Овим путем позивамо све заинтересоване студенте и студенткиње факултета и високих школа на територији Републике Србије да се до 25. децембра 2021. године пријаве на мејл адресу una.draganic@unwomen.org слањем биографије и мотивационог писма (до 300 речи).

Кандидати и кандидаткиње који буду изабрани за лидера/лидерку промене ће бити контактирани почетком фебруара 2022. године.

За до 30 одабраних лидера/лидерки промене биће огранизован тродневни тренинг са експерткињама из области сузбијања родно заснованог насиља, који ће подразумевати активно учешће младих кроз разне радионице на теме родних стереотипа, родно засноване дискриминације, као и родно заснованог насиља, укључијући партнерско насиље, породично насиље итд. На семинару ће се заједнички са представницима/цама UN Women у Србији доћи до договора око даљих активности и корака Инцијативе.

Сви/е учесници/е ће добити и сертификат о учешћу на тренингу о насиљу над женама и девојчицама. Након годину дана активног учешћа у активностима Иницијативе, учесници и учеснице ће добити и потврду о доприносу раду иницијативе „Млади против насиља“.

Млади против насиља према женама и девојчицама

Related Posts