Вести

Одржана студентска симулација Народне скупштине Републике Србије

Симулација рада Народне скупштине Републике Србије у организацији студентске организације Европски студентски форум (ЕСФ) одржана је на Факултету политичких наука. Тема симулације била је расписивање референдума за приступање Србије Европској унији.

Представници ЕСФ-а нашли су се у улогама државних функционера. У улози председнице Народне скупштине била је Милица Стојановић, док су Владу представљали премијерка Зорана Мартаћ, министарка правде Андријана Миливојевић, министарка за европске интеграције Бојана Нешковић и министар одбране Вања Лазаревић. Остали студенти представљали су Демократску партију, Покрет обнове српске монархије, Партију зелених Србије, Покрет пољопривредника Србије и Социјалистичку партију.

Студенткиња Милица Стојановић, као председница Народне скупштине, отворила је дебату о расписивању референдума за приступање Србије Европској унији. Она је присутнима дала реч да се изјасне поводом овог питања. Кроз аргументе и примере учесници су говорили на ову тему у оквиру скупштинске расправе, а на крају расправе уследило је гласање.


Related Posts