Вести

,

Упознај ФПН!

Шта се учи на Факултету политичких наука? 

Какве ваннаставне активности могу да очекујем? 

Где све могу да радим након студирања? 

Придружи нам се и УПОЗНАЈ ФПН на онлајн представљању смерова које ће се одржати током фебруара и марта 2022. године. Наши наставници, сарадници и студенти ће те на занимљив и интерактиван начин водити кроз студије на Факултету политичких наука! 

Позивамо све заинтересоване средњошколце да се пријаве путем линкова који се налазе у наставку позива. Могуће је пријавити се на више онлајн представљања. Линк ка догађају биће послат на мејлове пријављених средњошколаца и објављен на сајту Факултета политичких наука. Предвиђено трајање представљања је сат времена. 

Основне академске студија социјалне политике и социјалног рада, субота, 12. 2. 2022. у 12 часова, платформа Zoom 

Како се носити са анксиозношћу и стресом током припреме пријемног испита? Зашто је волонтирање важно и како ти може помоћи у личном и професионалном развоју? Сматраш ли праведним да је десет најбогатијих људи на свету удвостручило своје богатство током пандемије, док су сиромаштво и неједнакост порасли? Да ли знаш да свака трећа млада особа трпи сајбер насиље? Постоји ли насиље над старима у Србији и како да заштитиш старе особе које знаш? 

Уколико желиш да чујеш више о овим темама, добијеш прилику да поставиш питања која те интересују, учествујеш у дискусији и упознаш будуће колегинице и колеге, придружи нам се на онлајн састанку представљања смера Социјална политика и социјални рад Факултета политичких наука. Разговор ће водити асистенткиње МА Данијела Павловић и МА Виолета Марковић. 

Линк ка пријави: https://bit.ly/3r4Q4cr 

Пријаве су отворене до 11. 2. 2022. 

Основне академске студија новинарства, субота, 19. 2. 2022. у 12 часова, платформа Zoom 

За кога навијаш када гледаш телевизију? Ком новинару би лајковао профил? Можеш ли да замислиш свој живот без друштвених мрежа? Чије вести никада не гледаш? Коме верујеш? У кога сумњаш? Чије мишљење не доводиш у питање? Да ли новинар сме да каже да су победили “наши”? Да ли слобода говора оправдава ширење мржње на интернету? Шта је истинито у лажним вестима? Ко те информише? 

О томе како се сналазимо међу медијима који су навијачки, како разумемо вести, ко их креира за нас и шта ми ту можемо да урадимо, разговарамо на радионици на којој уједно и представљамо Новинарски смер Факултета политичких наука у Београду. Разговор ће водити доценткиња др Милица Кулић и истраживачица-сарадница МА Кристина Милић. 

Линк ка пријави: https://bit.ly/3IN7aSd 

Пријаве су отворене до 18. 2. 2022. 

Основне академске међународне студије, субота, субота, 26. 2. 2022. у 12 часова, платформа Zoom 

Постоје ли пријатељства у светској политици или само интереси? Како на светску политику утиче употреба силе? Шта је међународна сарадња и чиме се баве државници и дипломате? Да ли постоји право које регулише односе у време рата? Да ли је у 21. веку могуће истовремено унапређивати слободе и јачати безбедност? Како раде Уједињене нације? У чему је значај Леонарда ди Каприја, Грете Тунберг и нових друштвених покрета за светску политику? На који начин интернет и друштвене мреже обликују будућност светске политике? 

Међународне студије би, између осталог, требало да одговоре на поменута питања и понуде ти знања и вештине за промишљање и изналажење решења за сложене глобалне проблеме у 21. веку. Разговор ће водити доцент др Марко Дашић и асистент др Марко Ковачевић. 

Линк ка пријави: https://bit.ly/3s1vj0C 

Пријаве су отворене до 25. 2. 2022. 

Основне академске студије политикологије, субота, 5. 3. 2022. у 12 часова, платформа Zoom 

Звучи ли ти логично да се одлуке о будућности младих у Србији доносе без младих? Како је могуће да једно друштво напредује уколико млади не учествују у одлучивању? Да ли и они који не изађу на гласање заправо утичу на резултате избора? Да ли је искључиво гласање на изборима важно или се може бити друштвено и политички активан и на друге начине? Да ли је чланство у политичким партијама једини начин бављења политиком? 

Студенти-чланови Дебатног клуба ФПН-а ће из позиција тимова ЗА и ПРОТИВ дебатовати на тему „Треба ли младима дати два гласа на изборима?“. Након дебате, наставници Факултета политичких наука ће заједно са пријављеним средњошколцима коментарисати изнете аргументе, а потом и представити могућности студирања на Студијама политикологије. Разговор ће водити доценти др Никола Бељинац и др Никола Јовић. 

Линк ка пријави: https://bit.ly/3o2oXg0 

Пријаве су отворене до 4. 3. 2022. 

Видимо се! 

  

 

 

Related Posts