Вести

Додељена награда „Др Филип Брковић“ за 2022. годину (видео снимак)

Свечаност у знак сећања на др Филипа Брковића, поводом које је додељена награда која носи његово име, одржана је на Факултету политичких наука у суботу, 29. јануара 2022. године. Награду су доделили породица Брковић, Факултет политичких наука Универзитета у Београду, Студентски парламент Факултета политичких наука и Центар за друштвени дијалог и регионалне иницијативе.

Церемонију доделе награда отворио је продекан за развој Факултета политичких наука Универзитета у Београду проф. др Марко Симендић, у име Центра за друштвени дијалог и регионалне иницијативе обратио се Филипов дугогодишњи пријатељ Бранислав Нешовић, док је име породице Брковић присутне је поздравила супруга преминулог Филипа, Катарина Брковић. Специјална гошћа са Универзитета у Кембриџу и научна сарадница Центра за европске студије у Бриселу била је др Јуан Фенг.

Награду која је додељена по шести пут добила је дипломирана политиколошкиња за међународне послове, Ивана Динић.

На тему овогодишњег лајтмотива награде ,,Да ли вреди бити одличан студент и добар човек?” говорили су претходни добитници награде ,,Др Филип Брковић”.

Присутнима су се обратили Дуња Стојановић, добитница награде ,,Др Филип Брковић” за 2018. годину, Милош Московљевић, добитник награде ,,Др Филип Брковић” за 2019. годину, Татјана Токовић, добитница награде ,,Др Филип Брковић” за 2020. годину и Мина Радончић, добитница пете награде ,,Др Филип Брковић”.

У наставку се налази видео снимак са доделе награде „Др Филип Брковић“ за 2022. годину.

 

Related Posts