Вести

,

Интердисциплинарни виртуелни летњи семинари намењени студентима

Позивају се студенти Универзитета у Београду да се пријаве за учешће у иновативном формату учења за студенте Circle U. алијансе – интернационалне, интердисциплинарне виртуелне семинаре које воде студенти докторских или пост-докторских студија, које организује Хумболтов Универзитет.

Чланице Circle U. алијансе су, поред Универзитета у Београду, следећи престижни универзитети: Универзитет у Архусу (Данска), Хумболтов Универзитет у Берлину (Немачка), Кингс Колеџ у Лондону (Велика Британија), Католички универзитет у Лувену (Белгија), Универзитет у Ослу (Норвешка), Универзитет у Паризу (Француска), Универзитет у Бечу (Аустрија) и Универзитет у Пизи (Италија).

Идеја ових интердисциплинарних семинара је да студентима пруже директно искуство учествовања у иновативним форматима учења, те да их уведу у научну заједницу у њиховим областима. Сви тимови повезани су са барем једном од кључних Circle U. тема, а то су – клима, демократија и глобално здравље. Студенти ће имати активну улогу током семинара.

У понуди су следећи интердисциплинарни курсеви:

1. Security Governance and Democracy

Курс води Др Соња Стојановић Гајић, Универзитет у Београду. Курс је отворен за студенте мастер студија.

2. Sustainable and Ecological Aspects of Self-directed Urban Gardening – How Science Can Support the Desirable Green Transformation of Cities

Курс води Др Елеонора Зицкенхеимер, студенткиња пост-докторских студија на Хумболтовом Универзитету. Курс је отворен за студенте основних и мастер студија.

3. Life Writing as a Democratizing Practice: Hybrid Feminist and Queer Writing 1960-1990

Курс води Тијана Ристић Керн, студенткиња докторских студија на Хумболтовом Универзитету. Курс је отворен за студенте основних студија (предност ће имати студенти завршних година) и студенте мастер студија.

4. GloHAU Circle U. – „Refugee Health“

Курс води Андреас Халгреен Еисет, студент докторских студија на Универзитету у Архусу. Курс је отворен за студенте основних и мастер студија.

Како се пријавити

Студенти Универзитета у Београду имају могућност да се пријаве за ове курсеве, на мејл адресу qbologna@hu-berlin.de

У вашем мејлу, молимо вас да наведете следеће:

• Ком тиму желите да се придружите

• Име универзитета на коме студирате

• Ниво студија

• Студијски програм на који сте уписани

• Година студија

Рок за пријаву је први април.

Више информација о курсевима можете наћи на следећем линку:

https://www.circle-u.eu/opportunities/students/courses/circle-u-teams.html

Позивамо све заинтересоване студенте, истраживаче и професоре Универзитета у Београду да се пријаве за Неwслеттер Circle U. . алијансе на следећем линку:

https://www.circle-u.eu/newsletter/

Related Posts