Вести

,

Think Green студентски хакатон

Think Green студентски хакатон – отворене пријаве за решавање изазова у области заштите животне средине

Отворене су пријаве за Think Green студентски хакатон у области заштите животне средине који Научно-технолошки парк Београд (НТП Београд) организује од 13. до 15. априла 2022. године. Пријаве су отворене до 4. априла 2022. године: https://docs.google.com/forms/d/1zV0lceBLIYRVXVXefMidl5gVTipat14qtVmX078c5io/viewform?ts=6230b108&edit_requested=true

Ако те интересује заштита животне средине и како иновације могу допринети одрживијем окружењу, волиш да решаваш изазове и радиш са амбициозним младим људима попут тебе – пријави се. За најбоље тимове обезбеђене су сјајне награде.

Ко може да се пријави?

На хакатону могу учествовати студенти свих факултета, до 30 година старости.

За учешће на хакатону заинтересовани се могу пријавити и као тим и као појединци, од којих ће бити формирани мултидисциплинарни тимови.

Предност при одабиру учесника имаће мултидисциплинарни тимови који покажу високу мотивисаност за учешће на оваквом догађају и студенти завршних година.

Како Хакатон изгледа?

На хакатону ће учествовати укупно до 10 тимова са до 5 чланова.

Идеалан тим чине појединци који познају технологију, имају предзнања о развоју пословања: познавању тржишта, маркетингу, дефинисању циљних група или су им проблеми екологије врло блиски.

Првог дана хактона, тимовима ће бити представљени изазови и тачан опис проблема. Тимови затим на располагању имају 72 сата да предложе своја креативна решења која се састоје од техничког дела и испитане потребе на тржишту. У току развоја решења тимови нису у обавези да буду у комплексу НТП Београд, већ је у зависности од динамике и епидемиолошке ситуације рад могућ и са других локација.

Решења тимова биће представљена последњег, трећег дана хакатона пред стручним жиријем који ће изабрати најбоље тимове.

Зашто би требало да будеш део хакатона?

  • Стећи ћеш нова знања и добити подршку ментора
  • Упознаћеш друге студенте са сличним амбицијама и стећи нове контакте
  • Најбољи тимови добиће даљу подршку за развој решења кроз стартап
  • Решавајући изазове у области заштите животне средине доприносиш заједници

Учесници хакатона имаће прилику да се упознају и раде са успешним предузетницима и компанијама чланицама НТП Београд које развијају напредна технолошка решења и иновације, како у области заштите животне средине тако и у другим индустријама.

Награде за најбоље тимове

Сјајне награде обезбеђене су за три првопласирана тима и то:

  1. Првопласирани тим добиће експертску подршку за даљи развој пословне идеје тј. иновативног решења до кога су дошли на хакатону, као и студијско путовању у Лувен, европску престоницу иновација 2020, у Белгији
  2. Другопласирани тим добија студијско путовању у Лувен, европску престоницу иновација 2020, у Белгији
  3. Трећепласирани тим добија вредну литературу у области развоја иновативних бизниса и стартап компанија.

Студентски Think Green хакатон организује се у оквиру пројекта „ЕУ подршка Научно-технолошком парку Београд у пружању услуга иновативним компанијама“. Награда за два првопласирана тима, студијско путовање у Лувен, Белгија, обезбеђена је кроз пројекат „Пулс Европе – медијске посете ЕУ“. Оба пројекта финансира Европска унија.

Related Posts