Вести

,

Радионица за младе иноваторе у оквиру програма Social Impact Award

Како би млади из целе Србије имали прилику да иновативне идеје претворе у одрживе пројекте, највећи европски програм за подршку иновација у области социјалног предузетништва Social Impact Award покреће SIA Караван – серију радионица у 10 градова у Србији. Прва радионица одржава се у Београду у суботу 9. априла у 10 часова на адреси Савска 5.

Радионице су осмишљене су тако да учесници идеју за иновацију која решава неки проблем у њиховом окружењу претворе у успешан и одржив пројекат, да сазнају како могу освојити менторску и финансијску (до 1500 ЕУР) подршку да ту идеју у спроведу, као и да сазнају све о социјалном предузетништву.

Иновације се могу бавити следећим темама: смањење сиромаштва, здравство, образовање, животна средина, енергија, информационе и комуникационе технологије, људска права, једнаке могуц́ности, али и другим блиским темама.

Радионица је бесплатна, али су капацитети ограничени тако да је регистрација неопходна.

Програм у Србији спроводи организација Разливалиште од 2014. године, а програм су подржали Еrste Банка, Coca – Cola HBC Србија, SAP, ERSTE Фондација и Универзитет економије и бизниса у Бечу.

Ако ти ово звучи интересантно, пријави се!

Све информације о програму налазе се на сајту https://serbia.socialimpactaward.net/, а за сва питања ту је координатор програма Давид Вучен (david.vucen@razlivaliste.org).

Related Posts