Вести

Одржано предавање амбасадора Републике Аргентине Њ. Е. г. Освалда Нарсиса Марсика

Предавање амбасадора Републике Аргентине у Републици Србији Њ. Е. г. Освалда Нарсиса Марсика на тему ,,Осврт на спољну политику Аргентине” одржано је на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Њ.Е. г. Освладо Нарсис изјавио је како постоје три главна концепта који су есенцијалне природе на пољу спољне политике Аргентине. Према његовим речима, у те концепте спадају људска права, развој државе и међународни мир и сиугурност. ,,Мир и развој државе су заправо две стране истог новчића. У другој половини двадесетог века промене можемо видети у латиноамеричкој историји и тадашњим војним диктатурама“, истакао је Њ. Е. господин Марсико. Он је говорио и о острвима Малвини (Фокландска острва) и истакао значај њихове историје, територије и популације за Аргентину. Њ. Е. господин Освалд Нарсис Марсико подсетио је на актуелност односа Уједињеног Краљевства и Републике Аргентине, као и односа између Аргентине и Уједињених нација.

Модератор предавања био је Никола Мирковић из Сектора за истраживање и билатералну сарадњу Центра за студије Латинске Америке Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Предавање је одржано у организацији Центра за студије Латинске Америке Факултета политичких наука Универзитета у Београду.


Related Posts