Вести

,

Позив за учешће на деветој Студентској конференцији из теорије и филозофије права ,,Будућност међународне владавине права”

Позив за учешће

на деветој Студентској конференцији из теорије и филозофије права на тему

Будућност међународне владавине права

Правни факултет Универзитета у Београду и Српско удружење за правну и социјалну филозофију (IVR Serbia) организују девету Студентску конференцију из теорије и филозофије права на тему Будућност међународне владавине права.

Конференција ће се одржати 2. децембра 2022. године у Сали за конференције Правног факултета Универзитета у Београду.

Позивамо све заинтересоване студенте основних, мастер и докторских студија да до 1. септембра 2022. године пошаљу апстракте на мејл адресу eudaimonia@ius.bg.ac.rs. Позив за учешће упућен је и студентима истих или сродних факултета из Србије и иностранства.

Апстракти треба да садрже најмање 600, а највише 900 речи. Студенти су слободни да сами одаберу тему о којој ће писати, на српском или енглеском језику, држећи се оквира опште теме. Тема Конференције је широко постављена те се рад може бавити како теоријским тако и практичним питањима, попут: владавина права и употреба силе у међународном праву, будућност УН система међународне безбедности, заштита људских права током оружаног сукоба, правно-политички аспекти рата у Украјини, реформа Савета Безбедности, однос силе и легализма у међународном праву, Нови светски поредак итд.

Апстракт треба да садржи: (1) главну тезу која ће се у раду доказивати као и (2) кратак приказ аргумената које ће аутор користити. Уз апстракт, неопходно је доставити контакт податке ментора/супервизора (име, презиме, мејл адреса).

Списак излагача на Студентској конференцији биће објављен 15. септембра 2022. године на сајту Правног факултета Универзитета у Београду, који ће уједно бити обавештени мејлом. Излагачи ће бити у обавези да на исту адресу до 20. новембра 2022. године доставе радне верзије радова не краће од 8 страна, а коначне верзије до краја фебруара 2023. године. Радови подобни објављивању ће бити објављени у часопису Eudaimonia – Ревија за правну, политичку и социјалну теорију и филозофију.

О детаљима и додатним информацијама, предлозима могућих тема, као и о свим питањима у вези са Конференцијом и писањем апстракта, студенти се могу информисати на интернет страници Српског удружења за правну и социјалну филозофију (http://www.ivrserbia.org), Facebook страници Конференције (www.facebook.com/studkonf), или писати на мејл адресу Конференције (eudaimonia@ius.bg.ac.rs).

Позив

***

Часопис Eudaimonia – Ревија за правну, политичку и социјалну теорију и филозофију званично је добио категоризацију М54 и почео да на годишњем нивоу објављује и други број часописа. Сходно томе, отворен је још један (одвојени) позив за слање радова на мејл адресу eudaimonia@ius.bg.ac.rs, до 1. септембра 2022. године. Други број независан је у односу на Конференцију, шаљу се коначне верзије радова, без тематског ограничења.

 

Related Posts