Вести

Ричард Гренел одржао предавање на тему ,,Америка, Балкан и Европа“

Гост Факултета политичких наука Универзитета у Београду био је амбасадор Ричард Гренел, некадашњи вршилац дужности директора америчке обавештајне заједнице, изасланик бившег америчког председника Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине и један од његових најближих сарадника, који је одржао предавање на тему ,,Америка, Балкан и Европа“.

Ричард Гренел сматра да се о проблемима у нашем региону много прича, али се мало предузима и да је потребно да се такви проблеми заиста превазиђу уместо што се о њима само расправља. ,,Уколико желите да постанете дипломате, морате бити спремни да разговарате онда када други то не желе и заиста превазиђете препреке. Ако ћете да решавате политичке проблеме кроз дипломатију, главни циљ вашег делања требало би да буде побољшање људских живота. Охрабујем вас да причате јавно о стварима које вам сметају, будите увек искрени и транспарентни. Ваш глас је важан и за Европу и за Америку, желимо да чујемо шта овај регион има да нам поручи “, саветовао је студентима амбасадор Гренел. Он је закључио да је дијалог и међусобни контакт између људи Србије и Америке најважнији и да би те две ставке могле да побољшају наше односе.

Након предавања, уследила су питања присутних. Модератор предавања био је доц. др Милан Крстић са Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Предавање је одржано у организацији Центра за студије САД Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

      

 

Related Posts