Вести

Студенткињама Факултета политичких наука уручена награда ,,Драган Јањић” за најбољи студентски рад

Студенткиње Факултета политичких наука Драгана Јовановић и Кристина Шустић добитнице су награде ,,Драган Јањић” на тему медијске писмености, за рад ,,Како саговорници и институције третирају студенте новинарства”, коју додељују Независно удружење новинара Србије (НУНС) и новинска агенција Бета.

,,Текст је стар скоро годину дана, али је тема ванвременска. Ми студенти се сусрећемо са проблемима када треба да добијемо изјаве од наших саговорника, чему сведоче изјаве наших колега које можете прочитати у самом раду”, рекла је Драгана Јовановић.

Рад је настао у оквиру пројекта ,,Унапређeње дигиталних репортерских вештина студената новинарства у Србији”, који је водила проф. др Александра Крстић са Факултета политичких наука у Београду.

Студенткиња Кристина Шустић истакла је да је огрмно задовољство добити једну овакву награду и додала да се овим признањима шаље порука да новинарска борба није узалудна.

Ова награда додељена је у оквиру програма Нова писменост који партнерски спроводе Америчка агенција за међународни развој (USAID) и Propulsion.

,,Девојке су веома паметно представиле читаву причу на изазовну тему, а то је како институције у Србији и саговорници третирају студенте новинарства. Овим радом желели смо да покажемо да Факултет политичких наука диже глас у одбрану својих студената и да ми као институтција хоћемо нешто да  урадимо у том правцу” , истакла је проф. др Александра Крстић, менторка на пројекту у оквиру којег је настао награђени рад.

Пријаве у оквиру конкурса разматрао је жири у чијем су саставу били: др Маријана Матовић са Факултета политичких наука, др Саша Мирковић са Факултета за медије и комуникације и Злата Куреш, извршна директорка агенције Бета.

Свечано уручење награда одржано је у просторијама Дорћол Platz-а.

Награду ,,Драгана Јањић”, која се додељује по први пут, су установили Бета и Независно удружење новинара Србије у знак сећања на једног од оснивача агенције Бета и НУНС-а. Јањићеву новинарску каријеру обележила је и непрекидна борба за професионализацију новинарства, етичке стандарде и унапређење медијске сцене.


Related Posts