Вести

Отворена радионица ,,Економско новинарство“  

Радионица ,,Економско новинарство“, коју заједнички организују Факултет политичких наука Универзитета у Београду и недељник „Време“, свечано је отворена на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

На отварању радионице говорили су декан Факултета политичких наука проф. др Драган Р. Симић, проф. др Александра Крстић са Факултета политичких наука Универзитета у Београду, директор недељника ,,Време“ Стеван Ристић, Александар Бојић у име Сектора за корпоративне комуникације компаније Delta Holding и Натали Делић извршна директорка за стратегију и дигитал у компанији Телеком Србија.

Проф. др Александра Крстић са Факултета политичких наука Универзитета у Београду свечано је отоворила радионицу и тим путем пожелела добродошлицу студентима Факултета политичких наука, као и свим предавачима на радионици. Она је саопштила да је 12 студенткиња и студената Факултета изабрано да учествује на радионици која ће трајати наредна два и по месеца. Професорка Крстић додала је да ће еминентни предавачи студентима помоћи да боље разумеју економско новинарство како би сутра могли њиме да се баве.

,,Велика је част што Факултет политичких накука има прилику да угости најстручније људе који се баве економијом и финансијама“, изјавио је декан проф. др Драган Р. Симић. Он је нагласио да су теме које ће се разматрати на радионици веома важне како за студенте Факултета политичких наука, тако и за друштво у целини. Професор Симић истакао је да политика и економија једна без друге не могу.

,,Факултет политичких наука разумео је потребе медија, бизниса, али и шире јавности, јер проблем екномског новинарства јесте велики због тога што је економских новинара све мање“, истакао је директор недељника ,,Време“ Стеван Ристић. Он је навео да је недељник ,,Време“ у сталној потрази за новим и младим људима, као и да је ово изванредна прилика за студенте Факултета политичких наука, јер ће имати прилику да уче од најбољих људи из области економије и новинарства.

,,Изабрали сте једну дивну и нимало лаку професију која се ради или са страшћу или никако. Веома ми је драго јер данас разговарамо са младим колегама и јер говоримо о економији“, саопштио је Александар Бојић у име Сектора за корпоративне комуникације компаније Delta holding. Он је указао на то да је у друштву тема економије скрајнута и да прелази у чисту политику и естраду, а да много боље пролазе друштва која су окренута бизнису, предузетништву и економији.

,,Ми ћемо сада на тренутак помоћи вама, а надам се да ћете у предстојећим годинама ви помагати нама, како бисмо наше бизнисе водили што успешније“, поентирала је Натали Делић, извршна директорка за стратегију и дигитал у компанији Телеком Србија. Она је објаснила да данас због сензационализма и таблоида није лако доћи до тачних и објективних информација и додала да се све што се догађа у друштву рефлектује и на економију.

Студенти ће имати прилику да током два месеца слушају предавања и прођу практичну обуку и рад са менторима и менторкама из академске заједнице, релевантних медијских организација и успешних компанија.

Предавачи на радионици биће проф. др Душан Павловић и доц. др Иван Станојевић са Факултета политичких наука Универзитета у Београду, главни уредник недељника ,,НИН“ Милан Ћулибрк, дигитални предузетник и менаџер пројекта ,,Србија иновира“ Лазар Лекић, главна и одговорна уредница Bloomberg Adria TV Весна Дамjанић, новинар BIRN Србија Миодраг Марковић и новинар и уредник дневног листа ,,Данас“ Александар Милошевић.

Организациону и техничку подршку у реализацији радионице пружају Душан Жарковић и Милан Јанковић из маркетиншке агенције GOViral.

На крају радионице, за најбоље полазнике обезбеђена је стипендија за рад у недељнику „Време“.

Радионица „Економско новинарство“ одржава се уз подршку компанија Телеком Србија и Delta Holding.

Related Posts