Вести

Студенткиња Факултета политичких наука учесница пројекта Тimişoara Ideas Fest

Студенткиња четврте године новинарства и комуникологије Факултета политичких наука Kатарина Војновић провела је три дана у Темишвару у оквиру пројекта Тimişoara Ideas Fest у организацији Западног универзитета у Темишвару.

Универзитет је угостио студенте из региона, алумнисте новинарског програма Study of the US Institutes for Student Leaders from Europe, одржаног овог лета на Државном универзитету у Аризони.

Студенти су имали прилику да упознају Темишвар, Европску престоницу културе за 2023. годину и учествују у дискусији са организаторима овог пројекта. У згради Западног универзитета у Темишвару учесници су присуствовали низу предавања и радионица на којима су дискутовали о темама као што су еколошке политике и европске интеграције. Они су упознали студенте и професоре са Универзитета, а имали су прилику и да разговарају са амбасадорком Краљевине Шведске у Румунији. Пројекат је финансиран од стране општине Темишвар.

Да подсетимо, програм америчког Стејт департмента Study of the US Institutes: Journalism and challenges of democracy in 21st century овог лета похађало је 20 студената новинарства и друштвених наука са простора Балкана, где су четири недеље провели на Факултету за новинарство и медије Walter Cronkite у Аризони и једну недељу у престоници Сједињених Америчких Држава, Вашингтону.


Related Posts