Вести

Одржано предавање шефа делегације и амбасадора ЕУ у Републици Србији Њ. Е. Емануелeа Жиофреа

Шеф делегације и амбасадор Европске уније у Републици Србији Њ. Е. Емануелe Жиофре одржао је предавање на тему „Шта је ЕУ за тебе? Разговор о односима ЕУ и Србије и могућностима које ЕУ нуди студентима“ на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Добродошлицу Њ. Е. Емануелeу Жиофреу пожелео је декан Факултета политичких наука проф. др Драган Р. Симић у деканату Факултета.

Њ. Е. Емануелe Жиофре нагласио је како Факултет политичких наука има добру репутацију и високе стандарде, као и да негује културу демократије, толеранације и критичког мишљења које су и кључне вредности Европске уније. Он је додао да су вредности које Факултет негује довеле до тога да његова прва посета високообразовној институцији у Србији буде управо посета Факултету политичких наука Универзитета у Београду. ,,Европска унија није савршен систем и свкаки пут када је задеси криза постоји једно европско решење које је и најбоље за све државе чланице. Из сваке кризе Европска унија изађе још више уједињена“, изјавио је Њ. Е. Емануелe Жиофре. Амбасадор је указао на важност заједништва држава чланица Европске уније и на то да је једини успешан пут ка напретку међусобна сарадња. Њ. Е. Емануелe Жиофре закључио је да диверзитет који негује Европска унија значи да државе чланице имају различите идентитете и интересе које чувају, али да то не би требало да их спречи у склапању компромиса.


Related Posts