Вести

,

CRTA: Постани народни посланик на дан!

Центар за истраживање, транспарентност и одговорност (CRTA) позива младе од 18 до 25 година, са тренутним пребивалиштем у Београду, да се пријаве на викенд семинар Постани народни посланик на дан.

Циљ семинара је да се средњошколци, студенти, активисти, новинари и млади представници политичких партија упознају са структуром и начином рада Народне скупштине Републике Србије. Идеја је и да се полазници ставе у „ципеле” народних посланика у оквиру симулације рада Народне скупштине.

Током семинара, учесници ће сазнати шта у политичком систему представља парламент, зашто је важан независан, транспарентан и одговоран рад Народне скупштине и колико као такав доприноси успостављању владавине права и изградњи демократског и одговорног друштва.

Семинар се одржава 3. и 4. децембра у просторијама CRTA-e (Београд, Стари град, ул. Француска бр. 6). Све трошкове организације (без трошкова превоза и смештаја) покрива CRTA.

За детаљније информације прочитај текст конкурса који се налази у наставку или пиши на мејл mladi@crta.rs.

Пријави се путем линка: https://docs.google.com/forms/d/1P0uuBvD5PrRY5btqA3Fp0ZGHcJ9qWZ_9WGnJ6AyAG2c/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&edit_requested=true#responses.

Конкурс

Related Posts