Вести

Завршена Радионица економског новинарства, најуспешнијем полазнику стипендија у недељнику Време

Радионица економског новинарства, коју су заједнички организовали Факултет политичких наука Универзитета у Београду и недељник „Време“, свечано је затворена на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Том приликом полазницима су уручени сертификати, а присутнима су се обратили декан Факултета политичких наука Универзитета у Београду проф. др Драган Р. Симић, професорка Факултета политичких наука Александра Крстић и главни и одговорни уредник недељника „Време“ Филип Шварм.

,,Да бисмо разумели свет у коме живимо, ми политиколози се ослањамо на политичке институције и процесе који јесу важни, али морамо да разумемо да је економија најконцентрисанији извор политике”, рекао је том приликом професор Симић.

Уредник недељника ,,Време” Филип Шварм истакао је да је овај семинар одлично улагање у будућност нашег друштва. ,,Сигуран сам да ће ови млади студенти, будући економски новинари, вратити тај улог друштву – и то са каматом”, рекао је уредник недељника ,,Време”.

„Захвални смо нашим предавачима и партнерима из привреде на прилици да научимо како медији и привреда функционишу у пракси. Верујемо да ће то искуство додатно мотивисати наше полазнике да изаберу економско новинарство као свој будући позив”, истакла је професорка Крстић.

Дванаест студенткиња и студената, полазника Радионице економског новинарства, представили су своје завршне радове пред предавачима, менторима и колегама студентима.

Њихови радови, писани уз подршку изабраних ментора, бавили су се утицајем економије на различите друштвене сфере, као што су здравство, образовање, пољопривреда, спорт, технологије и предузетништво.

Током два месеца трајања Радионице полазници су имали прилику да слушају предавања и реализују практичну обуку кроз рад са менторима и посете релевантним медијским кућама и успешним српским компанијама.

Предавачи на радионици били су главни уредник недељника ,,НИН“ Милан Ћулибрк, главна и одговорна уредница Bloomberg Adria TV Весна Дамjанић, новинар BIRN Србија Миодраг Марковић, новинар и уредник економске рубрике дневног листа ,,Данас“ Александар Милошевић, дигитални предузетник и менаџер пројекта ,,Србија иновира“ Лазар Лекић, професор Факултета политичких наука Душан Павловић, извршна директорка за стратегију и дигитал у Телекому Србија Натали Делић, као и Андреј Совровић, члан извршног одбора компаније Delta Holding.

Најталентованијем полазнику Радионице економског новинарства биће додељена стипендија и пружена прилика да следећих 12 месеци ради у редакцији недељника ,,Време”.

Радионица економског новинарства организована је уз подршку компанија Телеком Србија и Delta Holding.

  

Related Posts