Вести

Свечана додела награде ,,Др Филип Брковић”

Драге колегинице и колеге,

Позивамо вас на свечану доделу награде ,,Др Филип Брковић” која ће се одржати у недељу, 29. јануара 2023. године са почетком у 12 часова у амфитеатру Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Овогодишњи добитник награде ,,Др Филип Брковић” је дипломирани политиколог за међународне послове Никола Лукић. Никола Лукић рођен је 19. марта 1999. године, у Пожеги. Похађао је гимназију ,,Свети Сава” у Пожеги, а затим своје школовање наставио у Београду на Факултету политичких наука. Дипломирао је 1. јула 2022. године са просеком 9,72. Током студија, обављао је праксу у Народној скупштини у Одељењу за спољне послове. Учествовао је у многим пројектима, а један од њих је U.S. Senate Simulation у организацији Факултета политичких наука и Клемсон Универзитета у Северној Каролини. Имао је прилику да буде и предводник делегације српске стране у дијалогу са хрватском страном у оквиру ,,Летње школе мањинских права.” Од уписа на Факултет политичких наука учествовао је на разним семинарима као што су: Rome International Seminar у Риму, Дани јавних политика, XII регионални семинар политиколога ,,Сто година од дана примирја у Првом светском рату”, Медијска култура и многим другим. Никола је стипендиста Фонда за младе таленте Републике Србије – Доситеја. Говори енглески и италијански језик, док су му шпански и немачки на изузетном нивоу. Након дипломе политиколога за међународне односе, свој академски пут наставио је на мастер студијама Економског факултета Универзитета у Београду, на смеру Пословно управљање: Пословно комуницирање и односи са јавношћу. Поред стручног и академског усавршавања, Никола свира клавир.

На церемонији уручења награде присутнима ће се обратити продекан за развој Факултета политичких наука проф. др Марко Симендић, заменица председника Студентског парламента Андријана Миливојевић, у име породице Брковић, Иво Брковић, у име Центра за друштвени дијалог и регионалне иницијативе Бранислав Нешовић и Бранислав Вучинић.

Свечану доделу награде уприличиће наступ АКУД „Бранко Крсмановић”, академски хор „Обилић”, под диригентском палицом Ане Ћосовић.

Доделу награде можете пратити и преко платформе Zoom:

Dodela nagrade Dr Filip Brkovic

11:30 AM Budapest

Invite Link https://zoom.us/j/95198137359

Да подсетимо, у част прерано преминулог колеге др Филипа Брковића, Факултет политичких наука Универзитета у Београду, Студентски парламент Факултета политичких наука, породица Брковић и Центар за друштвени дијалог и регионалне иницијативе сваке године расписују конкурс за доделу награде ,,Др Филип Брковић”. Фонд за награду износи 100.000 динара. Право на аплицирање имају студенткиње и студенти Факултета политичких наука који су завршили основне студије у року не дужем од 46 месеци од почетка студија, са просечном оценом 9.00 или више, а који су се истакли и у пружању доприноса развоја положаја студената на Факултету, као и унапређењу квалитета академског живота. Овогодишњи конкурс односио се на генерацију која је први пут уписала прву годину основних студија 2018. године.

Related Posts