Вести

,

Млади за инклузију, једнакост и поверење – отворене пријаве за едукативне семинаре

Youth 4 Inclusion, Equality and Trust (Млади за инклузију, једнакост и поверење) – отворене пријаве за едукативне семинаре

ОНЛИНЕ ФОРМУЛАР ЗА ПРИЈАВУ

Отворене су пријаве за прву групу полазника који ће учествовати на едукативним семинарима у организацији Фондације БФПЕ за одговорно друштво, у оквиру регионалног пројекта Youth 4 Inclusion, Equality and Trust (Млади за инклузију, једнакост и поверење).

Регионална иницијатива Уједињених нација Youth 4 Inclusion, Equality and Trust (Mлади за инклузију, једнакост и поверење), оснажује младе људе на Западном Балкану да се укључе у конструктиван дијалог о заједничкој будућности у региону, ојачају инклузију и родну равноправност и изграде међусобно поверење. Циљ двогодишње иницијативе је унапређење учешћа младих у промовисању већег разумевања и поштовања различитости у региону.

Пројекат Youth 4 Inclusion, Equality and Trust (Млади за инклузију, једнакост и поверење) спроводи UNDP Србија у сарадњи са UNFPA, UNESCO и UN WOMEN, уз финансијску подршку Фонда за изградњу мира генералног секретара УН-а.

Ако имате од 18 до 30 година, а активни сте у политичкој странци, организацији цивилног друштва или у својој заједници, ово је пројекат који ће вам помоћи да унапредите своја знања и вештине у областима социјалне кохезије и културе дијалога.

Ако желите да постанете део нове генерације доносилаца одлука и лидера/ки у вашој заједници који раде на томе да боље разумеју једни друге, подстичу дијалог, поштују разлике и труде се да чланови из свих делова друштва буду укључени у процесе доношења одлука, учешћем у овом пројекту додатно ћете унапредити своје способности.

Циљ едукативних семинара је стицање нових вештина и пружање подршке младима кроз серију интерактивних радионица и предавања у циљу подстицања и промоције конструктивних наратива, изградње међусобног поверења, доприноса дијалогу између различитих култура и подстицања културне разноликости и родне равноправности.

Прва група учесника/ца имаће прилику да присуствује на три семинара у периоду од 6 месеци (фебруар-јул 2023) који ће бити посвећени темама из области социјалне кохезије и дијалога, борбе против говора мржње и промоције друштвене кохезије. Са њима ће радити истакнути тренери и стручњаци из ових области из Србије и региона.

Учесници/це ће такође имати прилику да раде са менторима/кама у областима које ће дефинисати у оквиру теме пројекта, а подршку ће им пружити искусни чланови/це политичких партија, организација цивилног друштва и лидери/ке у заједницама.

Да бисте се пријавили потребно је да:

  • будете држављанин/ка Републике Србије
  • имате између 18 и 30 година
  • да знате енглески
  • имате жељу да учите и активно учествујете у промоцији дијалога, инклузије, толеранције и борбе против говора мржње
  • будете вољни да радите заједно са вршњацима уз подршку тренера на стицању знања и јачању способности
  • имате мотивацију и добру вољу да преузмете одговорност и активно учествујете у раду едукативних семинара – радионица, предавања, дискусија, вежби, као и свих других активности
  • да представите своје идеје о томе како бисте подстакли позитивне промене у свом окружењу

При одабиру учесника/ца водићемо рачуна о томе да буде заступљен подједнак број младих из Београда и унутрашњости. Едукативни семинари биће организовани у Србији. Сваки семинар ће трајати три дана и биће организован ван Београда. Учешће на едукативним семинарима је бесплатно. Обезбеђен је смештај, храна и пиће. Ако долазите аутобусом, аутомобилом или возом, ми покривамо ваше путне трошкове. Учесници/це треба да донесу само добру енергију и нове идеје како да унапреде дијалог у региону Западног Балкана и раде на бољем међусобном разумевању.

Сви одабрани учесници/це биће благовремено обавештени о тачном времену и месту одржавања семинара, као и о програму.

Посебно подстичемо чланове/це политичких партија, припаднике/це мањинских заједница и особе са инвалидитетом да се пријаве.

Попуните онлајн формулар и пошаљите своју пријаву до 12. фебруара 2023. године у 23:59 часова и будите део нове генерације лидера/ки у региону.

Кандидати/киње који уђу у ужи избор биће интервјуисани. За кандидате/киње који живе ван Београда, интервјуи ће бити организовани онлајн.

За сва додатна питања пишите на svladisavljev@bfpe.org.

ОНЛИНЕ ФОРМУЛАР ЗА ПРИЈАВУ

Related Posts