Вести

Пријави се за нови међународни пројекат размене младих “Connecting futures”!

Пријави се за трилатерални пројекат размене младих и посети три европска филмска фестивала!

Beldocs (Београд, Србија) – FIDMarseille (Марсеј, Француска) – UNDERDOX (Минхен, Немачка)

Прво корона, затим инвазија на Украјину, све тоталитарнији облици власти под маском демократије… Нема сумње, Европа је у сталном кризном моду. Додамо на то климатске промене, дигитализацију и све израженију друштвену изолацију: будуцћност нам поставља нова питања. Шта филм може учинити поводом тога?

CONNECTING FUTURES ће истражити ова питања кроз три пројектне фазе. Три филмска фестивала позивају по десеторо младих из три европска града на међукултурну размену: у фокусу су ће бити политичка питања демократије и људских права, као и први кораци у професионализацији и могућности колективне сарадње.

Циљна група и услови учешћа

CONNECTING FUTURES је пројекат намењен младима од 18 до 22 године свих образовних профила. Предуслови за учешће су велико интересовање за аудиовизуелни медиј и спремност да се размишља о политичким питањима.

Језик комуникације између учесника пројекта је енглески (знање француског или немачког је добродошло, али није неопходно). Пројекат ће се одвијати на три локације: Београд, Марсеј и Минхен. Учешће на свим радионицама за младе је бесплатно, а трошкови путовања и смештаја су покривени пројектом.

ПРИЈАВА

Пошаљите своју пријаву са кратком биографијом и кратко мотивационо писмо са одговором на питање зашто желите да учествујете на  info@beldocs.rs (у теми мејла наведите „Пријава за CONNECTING FUTURES“).

Рок за пријаву: 28. фебруар 2023. године.

Информације о радионицама налазе се на:

CONNECTING FUTURES | Prijavi se za novi međunarodni projekat razmene mladih!

Related Posts