Вести

Позив на предавање “Western Balkans and EU enlargement: regional politics and key challenges”

Поштоване колегинице и колеге,

Универзитет у Београду – Факултет политичких наука позива све студенте и колеге на предавање проф. Јоаниса Армаколаса,“Western Balkans and EU enlargement: regional politics and key challenges”, које ће се одржати 24. фебруара 2023. године у 10 часова у слушаоници 6.

Предавање, након којег ће уследити дискусија, биће прилика да се разговара о кључним изазовима који стоје пред земљама Западног Балкана, нарочито у вези са интеграцијом у ЕУ. Професор ће се осврнути и на улогу истраживача и процеса заговарања у превазилажењу ових изазова.

Г. Армаколас је ванредни професор упоредне политике југоисточне Европе на Универзитету Македоније (Солун) и виши истраживач и руководилац Програма југоисточне Европе Хеленске фондације за европску и спољну политику (ELIAMEP). Главни је уредник научног часописа ‘Southeast European and Black Sea Studies’, који објављују Routledge (Taylor & Francis, Велика Британија) и ELIAMEP, као и ‘Political Trends & Dynamics in Southeast Europe’, магазина регионалне канцеларије Фондације Фридрих Еберт (FES Dialogue South-East Europe, Сарајево).

Related Posts