Вести

Студије културе и медија, Докторски и Отворени докторски семинар

Поштоване колегинице и колеге,
Заказујем испит Отворени докторски семинар за 15.03.2023 у 13.00
Формат семинара
Циљ курса је да омогући докторандима да представе своје радове широј академској заједници. Након кратког излагања свог рада (10-15 минута), које може да се тиче или поглавља из докторске дисертације или научног рада који се припрема за објављивање, планирано је да се приступи критичкој расправи о презентованим радовима. Циљ расправе јесте да докторанди добију корисне информације и коментаре у вези свог рада, који ће им бити од користи за даљи рад и истраживање. Како би се што боље припремили за расправу, сви радови који ће бити излагани су доступни на сајту Факултета, на страници: http://www.fpn.bg.ac.rs/9081
Испит се полаже пред потенцијалним ментором и координатором докторских студија
Заказујем испит Докторски семинар за 15.03.2023 у 13.00
Формат семинара
Сврха докторског семинара је да пружи прилику докторантима да изложе прелиминарни предлог свог истраживања колегама са смера и члановима политиколошког одељења који су заинтересовани за одговарајуће теме. Докторанти тако стичу могућност да концизно, писменим и усменим путем изложе своје истраживачке планове, заједно с професорима анализирају радове колега с програма, и саслушају корисне коментаре и сугестије за даљи рад од ширег круга специјалиста у датој области. Тема и формат предлога не морају се поклапати са онима припремљеним за Методолошко-истраживачки семинар.
На семинару учествују сви докторанти семестра са политиколошког смера и професори, доценти и асистенти заинтересовани за област која је предмет датог семинара. Докторанти достављају електронском поштом предлог/концепт свог саопштења/презентације (4-5 А4 страна) најмање 5 дана пре датог семинара а предлог се прослеђује свим докторантима на смеру и одговарајућим члановима новинарско комуниколошког одељења.
Саопштења/презентације се излажу усмено (20 минута) и следи дискусија (на основу саопштења и претходно прочитаног предлога) у којој првенство имају докторанти а затим и професори.
Присуство и учешће на семинарима , је обавезно, осим у случају оправданог одсуства. Испит се полаже пред Комисијом коју чине : потенцијални ментор, професор који је најближи теми истраживања и координатор докторских студија.
У истом термину одржаће се и испит Објављивање рада.
Срдачан поздрав,
Проф.др Веселин Кљајић

Related Posts