Вести

,

Одрживе каријере у корпорацији и предузетништву

Све више компанија запошљава професионалце који раде на реализацији различитих пројеката који теже циљевима одрживог развоја. Све је већи број нових занимања која подразумевају одржив концепт рада и друштвено одговорно понашање. У ОК панелу истражујемо: Која су то занимања? Која су то знања и вештине потребне да усвојимо током студија да би били спремни за послове будућности? Шта значи данас бити одговоран грађанин и зашто је то битно?

У среду, 8. марта у госте нам долазе млади професионалци који развијају своје каријере у корпорацијама и предузетништву као специјалисти за одрживи развој и климатски предузетници. Зашто су изабрали баш тај каријерни пут, колико је било тешко доћи до садашњих позиција и које су позитивне стране њиховог позива причаће нам:

Катарина Кулић  – еколог

Запослена у Ball Corporation на позицији специјалисте за одрживи развој, главне одговорности су јој еколошке, друштвене и корпоративне политике и циркуларна економија. Катарина је на докторским студијама на Биолошком факултету у Београду, где је завршила и основне и Мастер студије на смеру Екологија и Заштита животне средине. У својој каријери је радила и као консултант за УН агенције из области екологије, Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) и у кабинету Градоначелника града Београда (2019-2021) на позицији саветнице за животну средину.

Ђорђе Самарџија  – климатски предузетник

Ђорђе је еколошки ентузијаста који промовише обновљиве изворе енергије (соларне), смањење емисије гасова стаклене баште и рециклажу.

Завршио основне и мастер студије на Саобраћајном факултету на смеру ваздушни саобраћај и транспорт и мастер студије Менаџмент квалитета на ФОН-у. Оснивач је и директор Alpha Sierra Engineering LLC. Ради на успостављању система за праћење, извештавање и верификацију угљеника авио компанија и предревизију годишњих извештаја о емисијама.

Пријавите се и поставите питања нашим гостима путем линка https://forms.office.com/e/qZaV9d4Dqb

Програм “Одрживе каријере у Србији – одговорни грађани 21. века” Универзитетског центра за развој каријере и саветовање студената је замишљен као онлајн серијал панел дискусија са професионалцима – алумнијима Универзитета у Београду, који су своје каријере развили на пословима доприносе циљевима одрживог развоја.

Уколико вас занима ова тема, претходне сусрете можете погледати на нашем YouTube каналу  http://skr.rs/OdrziveKarijere

Related Posts