Вести

Позив на округли сто ,,Мисао Зорана Ђинђића: филозофске и политиколошке перспективе”

Поводом 20. година од смрти др Зорана Ђинђића, YugoLab Института за филозофију и друштвену историју Универзитета у Београду, у сарадњи са Факултетом политичких наука и фондацијом Фридрих Еберт, организује округли сто под називом ,,Мисао Зорана Ђинђића: филозофске и политиколошке перспективе”.

Округли сто одржаће се у утoрак, 7. марта 2023. године са почетком у 10.30 часова у Институту за филозофију и друштвену теорију, као и онлајн, путем плтформе Zoom.

Намера скупа је да кроз различите перспективе представи и критички размотри основна филозофска стајалишта Зорана Ђинђића, његову рецепцију у југословенској и српској јавности. Исто тако, замисао је да се Ђинђићева јавна ангажованост, кроз улогу критичког интелектуалца у ауторитарном поретку, проблематизује у контексту друштвено-политичких трансформација, ратних драма и постсоцијалистичке стварности.

Учесници: др Петар Бојанић (Институт за филозофију и друштвену теорију), др Новица Милић (Факултет за медије и комуникације), др Лино Вељак (Филозофски факултет у Загребу), др Александар Молнар (Филозофски факултет у Београду), др Александар Милетић (Институт за новију историју Србије), др Ивица Младеновић (Институт за филозофију и друштвену теорију), др Бојан Димитријевић (Институт за савремену историју), др Славиша Орловић (Факултет политичких наука) и др Дуња Мелчић.

Модератори: др Петар Жарковић и др Вујо Илић (Институт за филозофију и друштену теорију).

Zoom линк


Related Posts