Вести

,

Школа економског новинарства Нове економије. Пријавите се!

Економски портал и месечник Нова економија позива младе новинаре и студенте из целе Србије да се пријаве за бесплатну школу економског новинарства.

У Србији постоји велики дефицит добрих економских новинара за којима сваки дан расте потражња, не само у медијима већ и у свим другим индустријама.

Зато ће вам предавачи, искусни економисти и ревизори, помоћи да разумете кључне елементе државног бужета, биланса предузећа и пореске политике Србије.

Успешне и награђиване колеге новинари саветују где да тражите податке за своје приче и како да не подлегнете уобичајеним методама медијских манипулација којима смо сваки дан изложени.

Хајде да разбијемо мистерију око ових тема и да вам инсајдери у тим областима објасне на једноставан начин како Влада Србије сваке године планира потрошњу јавног новца, основе пореског система и финансијских извештаја предузећа.

Школа ће бити организована два викенда у априлу, у Београду. Трошкове пута и смештаја за полазнике ван Београда покрива Нова економија.

Заинтересовани кандидати треба да пошаљу кратак CV са контакт подацима до 24. марта на dragana.belanovic@big.co.rs.

Школа економског новинарства спроводи се уз финансијску подршку Европске уније, као део пројекта „Домино ефекат – борба против лазних вести у области економије”.

Више информација налази се на: https://novaekonomija.rs/vesti-iz-zemlje/skola-ekonomskog-novinarstva-nove-ekonomije-prijavite-se-2

Related Posts