Вести

,

Радионица и наградни конкурс за новинаре/ке и уреднике/це

Поштовани/е,

У име пројектног тима Факултета политичких наука Универзитета у Београду вас позивамо да се пријавите за учешће у радионици о превазилажењу говора мржње, која се реализује у оквиру пројекта „Млади за инклузију, једнакост и поверење“*, у сарадњи са Факултетом политичких наука Универзитета у Сарајеву и Филозофским факултетом Универзитета у Бањој Луци.

Више од 30 младих новинара и новинарки ће имати прилику да подели своја професионална искуства и упозна се са могућностима за превазилажење говора мржње у онлајн окружењу.

Циљеви овог пројекта, намењеног младим професионалцима/кама и онима који тек ступају у редакције, су да учесници:

  • Утичу на подизање свести јавности о превенцији говора мржње у новом медијском окружењу
  • Препознају психолошке ефекте, као и непосредне реакције и стратегије превладавања говора мржње усмереног на медијске раднике/це
  • Науче које су могућности и механизми правне заштите, као и стратегије заштите од говора мржње на друштвеним мрежама

Радионица ће се одржати 27. априла 2023. године са почетком у 10 часова у слушаоници бр. 3 на Факултету политичких наука Универзитета у Београду, Јове Илића 165.

Пријаве су отворене до 20. априла 2023. године.

Мејл адреса за пријаву: pozitivneprice.fpn@gmail.com.

За учеснике и учеснице радионице биће отворен наградни конкурс за најбољи медијски рад о превенцији говора мржње, за који је предвиђена новчана награда у износу од 300 евра.

Детаљна Агенда ће бити накнадно прослеђена.

Надамо се успешној сарадњи.

Позив_млади_новинари

*Регионална иницијатива Уједињених нација „Млади за инклузију, једнакост и поверење“ оснажује младе људе да се укључе у конструктивне наративе, ојачају интеркултурални дијалог, инклузију, родну равноправност и створе међусобно разумевање и поверење на Западном Балкану. Двогодишња иницијатива има за циљ јачање улоге младих у промовисању већег разумевања и поштовања различитости у региону. Имплементацију „Млади за инклузију, једнакост и поверење“ води UNDP Србија у сарадњи са UNESCO и Факултетом политичких наука Универзитета у Београду, уз финансијску подршку Фонда за изградњу мира UN.

Related Posts