Вести

Одржано предавање амбасадора Републике Кореје у Републици Србији

Гост Факултета политичких наука Универзитета у Београду био је амбасадор Републике Кореје у Републици Србији, Његова  Екселенција Ли Ђеунг (Lee Jaewoong), који је одржао предавање на тему ,,Историја нуклеарног проблема Северне Кореје и политике за његово решавање: смеле иницијативе”.

Присутне је поздравио декан Факултета политичких наука Универзитета у Београду, проф. др Драган Р. Симић и нагласио посебну част и задовољство поводом посете амбасадора. Он је истакао важност оваквих предавања због сарадње и размене искустава студената.

Његова Екселенција Ли Ђеунг (Lee Jaewoong) захвалио се на позиву и навео како је ова тема од изузетног значаја за Републику Кореју. Он је додао је да је покушај решавања овог проблема обележен бројним успонима и падовима, али да је то једини начин да се дође до компромиса. ,,Кроз историју су забележни бројни покушаји да се дође до решења нуклеарног проблема Кореје, али као најбоља стратегија показао се дијалог и дипломатија у преговорима. Ми имамо спреман каталог решења за сваки сектор који имају за циљ нормализацију односа”, закључио је амбасадор Републике Кореје у Републици Србији, Њ. Е. Ли Ђеунг.

Предавању су присуствовали и студенти на размени са Клемсон универзитета који су имали прилику да са амбасадором дискутују о овој теми.

Предавање је одржано у Центру за Сједињене Америчке Државе на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.


Related Posts