Вести

Позив на представљање петог отвореног позива “RYCOnnecting you(th)”

Поштовани/е,

Регионална канцеларија за сарадњу младих (RYCO) отворила је 7. јула 2023. пети отворени позив за организације цивилног друштва “RYCOnnecting you(th)” који чине две главне тематске области:

1. Изградња мира и помирење
2. Оснаживање младих и укључивање у заједницу.

Главни циљ овог отвореног позива је подршка цивилном друштву на Западном Балкану у смеру подстицања помирења, изградње мира, регионалне сарадње и интеркултуралног учења пружајући младима прилике које стварају простор за дијалог, заједничко учење и разумевање у целом региону. Укупна финансијска вредност позива је 300 000 ЕUR, а величине појединачних грантова су од најмање 15 000 EUR до највише 30 000 EUR.

RYCO канцеларија у Србији позива све заинтересоване представнике/це организација цивилног друштва да узму учешће на информативној сесији о петом отвореном позиву од 12ч до 14 ч у Београду, 1. августа 2023. у ЕУ Инфо центру (Краља Милана 7).

Циљ информативних сесија је упознавање са пропозицијама позива, начином аплицирања, као и програмским и финансијским детаљима конкурса који је отворен до 15. августа 2023. за организације цивилног друштва основане на територији Западног Балкана (Албанија, Босна и Херцеговина, Косово*, Црна Гора, Северна Македонија и Србија) минимум годину дана пре него што је овај отворени позив објављен.

RYCO има за циљ промоцију духа помирења и сарадње између младих у региону и представља један од највећих успеха Берлинског процеса. Споразум о оснивању овог регионалног механизма потписали су 2016. године премијери шест влада Западног Балкана – Албаније, Босне и Херцеговине, Косова, Црне Горе, Северне Македоније и Србије.

Заинтересовани представници-це организација цивилног друштва из Србије могу да се пријаве на информативне сесију у Београду попуњавањем формулара на следећем линку https://forms.gle/LznjPhW9yVMHMKNM8 најкасније до 31. јула до 12 ч.

Путни трошкови ће бити рефундирани након завршетка информативне сесије свим представницима-ама организација цивилног друштва које нису регистроване у граду где се организује информативна сесија.

* Ово одређење не доводи у питање ставове о статусу и у складу је са Резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација 1244 и мишљењем Међународног суда правде о проглашењу независности Косова.

За више информација будите слободни да пишете службеницима RYCO Локалне канцеларије у Србији на serbia@rycowb.org.

Related Posts