Вести

Професорка Александра Крстић добитница специјалне награде за изузетан допринос репортажи на фестивалу ИНТЕРФЕР Златна Ника

Свечана додела награда 28. Интернационалног фестивала репортаже и медија – ИНТЕРФЕР Златна НИКА одржана је у Прес центру Удружења новинара Србије. Више од две деценије Интерфер негује највише вредности новинарске професије изражене кроз репортажу. Награде се додељују у пет категорија: телевизијска репортажа, новинска репортажа, радио репортажа, фото репортажа и друштвено одговорна акција.

Награде су уручили директорка ИНТЕРФЕР-а Тамара Попов Радоњић, председник жирија и један од оснивача ИНТЕРФЕР-а Перо Зубац, извршна продуценткиња Фестивала Дивна П. Радосављевић и новинар Зоран Шапоњић.

Проф. др Александра Крстић са Факултета политичких наука Универзитета у Београду добитница је специјалне награда за изузетан допринос репортажи у категорији новинске репортаже под називом „Људи се интегришу са људима који су им слични“ објављеној у листу „Данас“. Тема је живот миграната и избеглица, као и добре и лоше праксе њихове интеграције у два британска града, Шефилду и Ротерхаму.

„Било је веома изазовно и занимљиво, са новинарске стране, разговарати са људима који се суочавају са пуно проблема чак и након тридесет година боравка у британском  друштву. Ову диплому посвећујем својим студентима новинарства са жељом да они не одустану од професије и наставе да се баве квалитетним новинарством“, закључила је проф. др Крстић.

Диплому за радио репортажу на тему ,,Мени су рекли да се добро добрим враћа” емитовану на Радио Београду 2, добила је докторанткиња и сарадница на Факултету политичких наука Универзитета у Београду, Аријана Хандан.

Списак награда и признања 28. Интернационалног фестивала репортаже и медија – ИНТЕРФЕР Златна НИКА налази се на: https://www.interfer.rs/

Related Posts