Вести

Почео пројекат „ПЕРОМ Србије и Хрватске“

Пројекат ,,ПЕРОМ Србије и Хрватске” свечано је почео на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Координатор Пројекта, Вељко Јовановића са Факултета политичких наука Универзитета у Београду нагласио је да је ПЕРОМ за њега једно од најлепших искустава на факултету, а да су пријатељства која је стекао, незаменљива. Он је додао да је само пре годину дана био један од учесник, али да данас има ту част да је део организационог тима. ,,Свакодневно сам у контакту са својим пријатељима из Загреба и оно што бих волео јесте да се сви ви овде упознате, дружите, али и наравно да нешто научите. Бавићемо се врло важним темама, од којих се неке ни не обрађују на нашим факултетима”, рекао је Вељко Јовановић.

Учесницама и учесницима се обратила и једна од оснивачица пројекта ПЕРОМ Ирена Заграђанин, која је изразила велико задовољство што се поново окупљају. Она је додала да је циљ пројекта укључивање младих у изградњу мира, побољшање односа и јачање међусобног поверења. „ПЕРОМ  је изузетна прилика за размену знања и искуства између студената Факултета политичких наука у Београду и Факултета политичких знаности у Загребу. Током трајања пројекта они ће имати прилику да се упознају са наставним програмом оба факултета и кроз интерактивни рад стекну увид у методе наставног кадра државе домаћина“, истакла је Ирена Заграђанин.

Пројекат „ПЕРОМ Србије и Хрватске” окупља младе политикологе на програму студентске размене. Студенткиње и студенти Факултета политичких знаности Свеучилишта у Загребу боравиће у Београду од 15. до 19. октобра 2023. године и у том периоду присуствоваће редовним предавањима и часовима вежби, као и тематским предавањима. Крајњи циљ свих пројектних активности је повезивање младих из Загреба и Београда зарад превазилажења перципираних културолошких разлика и стварања мреже познанстава. Друга фаза пројекта реализоваће се у фебруару 2024. године у Загребу.

Овогодишњи предавачи биће проф. др Милош Хрњаз, доц. др Никола Бењинац, доц. др Горан Тепшић, доц. др Милан Крстић и МА Марко Жиловић са Факултета политичких наука Униерзитета у Београду и МА Исидора Поп-Лазић из Института за међународну политику и привреду.

Пројекат представља сарадњу студената Факултета политичких наука у Београду и Факултета политичких знаности Свеучилишта у Загребу, а реализован је уз подршку Фондације др Зоран Ђинђић. Пројекат ,,ПЕРОМ Србије и Хрватске” реализује се пети пут.

Related Posts