Вести

Одржана Национална конференција Circle U. алијансе

Национална конференција Circle U. алијансе, чији је Универзитет у Београду члан, одржана је у организацији Католичког универзитета у Лувену (Брисел) у понедељак и уторак, 23. и 24. октобра.

Организацијом конференције завршена је прва фаза пројекта стварања Европске универзитетске алијансе (Circle U.) коју, поред Универзитета у Београду, чине следећи престижни универзитети Хумболтов Универзитет у Берлину (Немачка), Универзитет у Бечу (Аустрија), Кингс колеџ у Лондону (Велика Британија), Католички универзитет у Лувену (Белгија), Универзитет у Орхусу (Данска), Универзитет у Ослу (Норвешка), Универзитет у Пизи (Италија) и Универзитет Париз-Сите (Француска).

У наредној фази (2023 – 2027), девет универзитета наставиће рад на стварању интеруниверзитетског кампуса, који би требало да буде у потпуности успостављен до 2030. године.

Делегацију Универзитета у Београду чинили су проректор за међународну сарадњу проф. др Ратко Ристић, проф. др Ненад Зрнић (Машински факултет), продеканка за кадрове проф. др Мелина Калагасидис Крушић (Технолошко-металуршки факултет), проф. др Весна Дамњановић (Факултет организационих наука), проф. др Славко Гајић (директор Рачунарског центра Универзитета у Београду), Никола Савић и Милош Бојичић (Универзитет у Београду). Факултет политичких наука представљао је продекан за научноистраживачку делатност проф. др Немања Џуверовић, који у Circle U. алијанси истовремено руководи академском катедром за демократизацију.

Више о Circle U. алијанси: https://www.circle-u.eu

Related Posts